Gólyáknak

Szülői értekezlet az első évesek szüleinek >>


Kedves Gólya!

Szeretettel köszöntünk az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Karán. Gratulálunk a sikeres felvételihez és reméljük, megtalálod azt, amiért ide jelentkeztél.
Az egyetem rektorának köszöntőjét itt olvashatod el.

Minden felvett hallgató postai úton is kapott értesítést a sikeres felvételiről, a NEPTUN-kódjáról és a teendőkről, de mivel ismétlés a tudás anyja, nem árt újra minden teendőt átnézni.

Ha kollégiumi elhelyezést kérsz, azt minél előbb jelezned kell. Tudnivalók: (https://rkk.uni-obuda.hu/sites/default/files/csatolmany/kollegiumi-felveteli-eljaras-2016.pdf)  A kérelem beadási határideje: augusztus 11.

A gólyatábort az egyetemi hallgatói önkormányzat szervezi. Regisztráció és infók: http://hok.uni-obuda.hu/golyatabor_2016 Jelentkezési határidő: augusztus 7. Akinek kedve van találkozni az évfolyamtársakkal és a felsőbb évesesekkel ennél is hamarabb, menjen el a margitszigeti gólyatalira augusztus 6-án (https://www.facebook.com/events/1125430810834005/)

A regisztrációs héten, szeptember 2-9. lesz a beiratkozás és a legfontosabb tudnivalókról szóló tájékoztató előadások.

Hogyan készülj rá, ha levelező vagy ha nappali tagozatos vagy ha passzív évről visszatérő hallgató vagy?

A részletes program:

könnyűipari mérnöki és környezetmérnöki szak levelező tagozat

könnyűipari mérnöki szak nappali tagozat

környezetmérnöki szak nappali tagozat

ipari termék- és formatervező mérnöki szak nappali tagozat

mérnök-tanári MA szak

A tanévnyitóra csak a legmagasabb pontszámmal bekerült elsősök kaptak meghívót a férőhelyek száma miatt, nekik előzetesen regisztrálni is kell a levélben megadott felületen legkésőbb augusztus 19-ig.

Akit érdekel, az egyetem honlapján on-line közvetítés keretében megnézheti az ünnepséget. (http://www.uni-obuda.hu)

A költségtérítéses formában tanuló hallgatók a tandíj befizetéséről itt olvashatnak. Aki diákhitelt vesz igénybe, itt tájékozódhat: https://neptun.uni-obuda.hu/system/files/diakhitel-tajekoztato.pdf

Ha úgy érzed, a tanév kezdése előtt rád fér egy kis ismétlés, jelentkezz a 25 órás fizetős matematika és fizika tanfolyamra, részletek itt. A tanfolyam NEM a regisztrációs heti szintfelmérő dolgozatra készít fel (csak a nappali tagozaton kell írni!), hanem az egyetem első éves vonatkozó tárgyainak elsajátításához lehet segítség.

Diákigazolvány igénylés a NEPTUN-rendszeren keresztül történik majd (beiratkozás után), a menete: https://neptun.uni-obuda.hu/system/files/diakigazolvany-eljarasi-rend.pdf

A Neptun tanulmányi rendszer központi oldalain belépés nélkül is olvashatók a legfontosabb szabályzatok és információk, nagyon hasznos a tanulmányozásuk!

https://neptun.uni-obuda.hu/felveteli

https://neptun.uni-obuda.hu/szabalyzat

https://neptun.uni-obuda.hu/tajekoztatok

Hasznos infók még gólyáknak:

http://hok.uni-obuda.hu/

https://www.facebook.com/oegolya2016/,

Ha valamivel nem boldogulsz, kérd a felsőbb évesek, vagy akár a kari HÖK segítségét: https://rkk.uni-obuda.hu/hallgatoi-onkormanyzat, https://rkkhok.hu/.

Izgalmas és tudásban gazdag első tanévet kívánunk!

A Rejtő Kar vezetése