A Rejtő Karon átadásra kerültek az első angol nyelvű diplomák

2018/02/06

A környezetmérnöki angol nyelvű BSc képzést 2014 szeptemberében kezdő, a  Stipendium Hungaricum Ösztöndíjprogram keretében tanuló 4 hallgató, Mr. Shikai HUANG, Mr. Dongze JIANG, Ms. Xinyue LIANG és  Mr. Trung Anh TRINH sikeres államvizsgája után 2018. január 30-án, ünnepélyes keretek között vette át diplomáját a Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar dékánjától.

A Rejtő Karon átadásra kerültek az első angol nyelvű diplomák

Dr. Koltai László ünnepi beszédében köszöntötte a végzetteket és gratulált, hogy a hallgatók kitartó munkája, a kreativitásuk és elszántságuk révén kivétel nélkül jól szerepeltek tanulmányaik során és a záróvizsgán is. Hangsúlyozta, hogy a Kar tanáraink elkötelezték magukat, hogy a lehető legjobb oktatást biztosítsák hallgatóinknak, hogy felkészítsék őket jövőbeli pályafutásukra a környezetvédelmi szektorban.  Kiemelte továbbá, hogy Ázsiában, és különösen Kínában a környezetvédelem és a hozzá kapcsolódó iparágakban nagymértékű fellendülés tapasztalható, és ezzel együtt egyre nőnek az ágazatban dolgozókkal szembeni szakmai elvárások. Kitért arra is, hogy a diákok és a jövőbeli munkáltatók igényeinek kielégítése érdekében a kar oktatói folyamatosan gondolkodnak nemcsak arról, hogy mit tanítanak, hanem arról is, hogy hogyan tanítják azt. Beszéde végén sok sikert kívánt a fiatal mérnököknek jövőbeli pályafutásukhoz.

Ezután Dr. Mészárosné dr. Bálint Ágnes köszöntette a friss mérnököket, visszaemlékezve az első félévre, összefoglalva a képzés tapasztalatait.

A mérnöki fogadalom elmondása után Xinyue LIANG felkötötte a végzős hallgatók szalagját a kari zászlóra.

Az ünnepséget egy jó hangulatú, kötetlen beszélgetés zárta.