Az első könnyűipari mérnöki szakos záróvizsgázók Székelyudvarhelyen

2018/05/08

2018. április 26-án és 27-én sikeresen lezajlott az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar Székelyudvarhelyen folyó kihelyezett képzésének első könnyűipari mérnöki záróvizsgája.

Az első könnyűipari mérnöki szakos záróvizsgázók Székelyudvarhelyen

Az államvizsgán a Nyomda és média szakirányon 5 fő, míg a Divatterméktechnológia szakirányon 25 fő hallgató védte meg sikeresen a megírt diplomamunkáját és tett tanúbizonyságot szakmai felkészültségéről a záróvizsgabizottság előtt.

A Nyomda és Média szakirányon végzett hallgatók oklevél minősítésének (2 fő kiváló, 1 fő jeles és 2 fő jó) eredményei jól tükrözik, hogy a tanulók jól felkészültek a záróvizsgára és sikeresen elsajátították az oktatóik által tanított tananyagot, valamint jól össze tudták kapcsolni azokat a munkájuk során látottakkal. A záróvizsga bizottság elnöke a szakma kiváló ismerője Nistor Gheorghe Gaspar a Romániai Nyomdász Szakmai Szövetség alelnöke volt.

A Divatterméktechnológia szakirányon végzetteknél az oklevelek minősítése: 1 fő kiváló, 7 fő jeles, 11 fő jó és 6 fő közepes.

Inczefi Éva az Interlock Kft. vezető munkatársa látta el az elnöki teendőket és Pataky Adél a  S.C. IKOS CONF S.A. ruhagyár vezető munkatársa, mint külsős tag segítette a bizottság munkáját. További tagok voltak: Dr. Oroszlány Gabriella, Nagyné dr. Szabó Orsolya, Koleszár András, valamint Dr. habil. Koltai László és Dr. habil. Horváth Csaba.

Büszkék vagyunk, hogy a Hallgatók a mindennapi munkájuk mellett ilyen jól felkészültek, és sikeres vizsgát tettek.

A hallgatókon kívül az államvizsga bizottság és az egyetem oktatói is jól vizsgáztak, hiszen, 3 év munkájának gyümölcsét arathatták le a szép eredményekkel.

Gratulálunk a határon túli friss diplomás mérnököknek!