Aktuális információk

Mint-a-Parlament

2018/10/12
Mint-a-Parlament

Az Országgyűlés törvényhozó munkáját modellező rendezvény, felsőoktatásban résztvevő hallgatók számára.

Fókuszban a tervezőgrafika

2018/10/04
Fókuszban a tervezőgrafika

2018. október 15. 15:30

Szeretettel meghívjuk az Óbudai Egyetemen megrendezésre kerülő kortárs tervezőgrafikai konferenciánkra.
Helyszín: 1034 Budapest, Doberdó út 6., félemelet II. előadó
A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött:
http://tti.rkk.uni-obuda.hu/content/programajanlatunk-design-het-re
A Design Hét Budapest időtartama alatt, hétköznaponként 10-18h-ig hallgatói kiállítás is megtekinthető az aulában.

Tanévnyitó ünnepség

2018/10/02
Tanévnyitó ünnepség

A MÜTF Oktatási Központ 2018. szeptember 21-én, pénteken tartotta a 2018–2019-es tanév ünnepélyes megnyitóját a Városháza Szent István-dísztermében az Edutus Egyetem, az Óbudai Egyetem és a Pannon Egyetem elsőévesei számára. Az idén tehát ismét számos hallgató tette le az esküt és kezdte el tanulmányait az intézményben, melyre felettébb büszkék vagyunk.

EuroSkills 2018

2018/09/29
EuroSkills 2018

A Terméktervező Intézet adjunktusa felkészítőként szerepelt az EuroSkills Budapest 2018 - a szakmák Európa-bajnokságán

Az idei évben a szakmák Európa-bajnokságára 2018. szeptember 26-28. között került sor Budapesten, a HUNGEXPO Vásárközpontban. Az eseménye több mint 80.000 látogató, 39 szakma 500 fiatal versenyzője és 500 szakértő jelent meg, szerte Európából.

Kitüntették a Rejtő Kar oktatóját

2018/08/31
Kitüntették a Rejtő Kar oktatóját

Dr. Horváth Csaba okl. a gépészmérnök a Nyomda- és Papíripari Szövetség elnöke, a Nyomda-Technika Kft. ügyvezető igazgatója, az Óbudai Egyetem Médiatechnológiai és Könnyűipari Intézetének korábbi igazgatója, egyetemi docens állami kitüntetést vehetett át 2018. augusztus 21-én.

Prof. Dr. Palkovics László miniszter adta át a Magyar Arany Érdemkeresztet az Innovációs és Technológiai Minisztérium Dísztermében az alábbi indoklás kíséretében.

"Dr. habil. Horváth Csaba a nyomtatott kommunikáció területén aktív szakmai-közéleti szerepvállalásával, a gazdasági életben mutatott példájával, tudományos és oktatói munkájával tekintélyes hazai és jelentős nemzetközi elismertséget szerzett. Négy évtizedes tevékenysége során áldozatkészen és eredményesen dolgozott a hazai és a nemzetközi nyomdász társadalom erősítéséért, az újabb nyomdász generációk neveléséért."

Gólya tájékoztató 2018

2018/07/31
Gólya tájékoztató 2018

Kedves Gólya!

Szeretettel köszöntünk az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Karán. Gratulálunk a sikeres felvételihez és reméljük, megtalálod azt, amiért ide jelentkeztél.

Tankert projekt a Rejtő Karon

2018/06/19
Tankert projekt a Rejtő Karon

A Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar vezetése elhatározta, hogy a következő tanévtől a kari épület mögötti parkban az oktatást is segítő, minél szebb, változatosabb növényeket bemutató tankertet hoz létre. A megvalósítási és majd a fenntartási folyamatban a Környezetmérnöki Intézet munkatársai, a környezetmérnök hallgatók, valamint a BMSZC Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakgimnázium tanárai és diákjai vesznek részt. A közös munka legfőbb célja, hogy a szakgimnázium oktatói és diákjai megismerjék karunkat, hallgatóinkat, képzéseinket és persze, hogy gyakorlatban is alkalmazhassák mindazt a tudást, melyet az iskolai tanév alatt elsajátítottak, mindezt hallgatóinkkal együtt, akik szintén gyakorlati tudásukat gyarapíthatják a tanulói csoportok vezetésével és az elvégzett munkával.

Oldalak