Aktuális információk

MATLAB - szuper szoftver tanuláshoz, kutatáshoz, oktatáshoz

2021/02/25
MATLAB - szuper szoftver tanuláshoz, kutatáshoz, oktatáshoz

Az Óbudai Egyetemen 2016 óta egyre több hallgató, kutató és oktató használja a MATLAB elevezésű, statisztikai és matematikai feladatok megoldására kifejlesztett szoftvert, amely kiemelkedő jelentőségű a tudományos, mérnöki és Big Data területeken.

RKK Erasmus infó

2021/02/19
RKK Erasmus infó

Tisztelt Hallgatók,

Jövő hétfőn (22-én) 19 órakor az Erasmus iránt érdeklődő RKK-s hallgatóknak MS Teamsben tájékoztatót tartok az Erasmus tanulmányi és szak.gyakos pályázati lehetőségekről.

Csoport neve: RKK Erasmus infó

Csoport kódja (csatlakozáshoz): txin9t1

Üdvözlettel, Virgáh Tibor

Csomagolástervezési Diákverseny

2021/02/03
Csomagolástervezési Diákverseny

A CSAOSZ idén is megrendezi a HUNGAROPACK STUDENT Csomagolástervezési Diákversenyt. A részleteket a felhívásban tesszük közzé. A nevezési határidő 2021. március 05. Az ünnepélyes eredményhirdetésre a CSAOSZ ezévi közgyűlésén, március végén kerül sor.

Fiatal Diplomások Fóruma 2020

2020/12/07
Fiatal Diplomások Fóruma 2020

MTA Természetes Polimerek Munkabizottsága, az Óbudai Egyetem RKK Médiatechnológiai és Könnyűipari Intézete, PNYME Papíripari Szakosztálya és az Integrált Tudományok Szakkollégiuma tisztelettel meghívja Önt 2020. december 10-én (csütörtökön) 14.00 órakor kezdődő összevont online tudományos ülésére.

Tájékoztató a 2020. 11. 20-i Intézkedési tervhez kapcsolódó oktatás szervezést érintő feladatokról

2020/11/25

Tisztelt Kollégák és Hallgatók!

Egyetemünkön a koronavírus okozta járvány helyzet kezelése kapcsán digitális oktatásra tértünk át 2020. november 11-től. A Hallgatók az ezzel kapcsolatos információkat a Neptun rendszerben olvashatják a 23/2020. (XI.11) rektori-kancellári közös utasításban, az oktatók az oktatásszervezéssel kapcsolatos előírásokat e-mailben kapták meg.  
A félév végéhez közeledve néhány fontosabb részletre hívjuk fel a figyelmet jelen tájékoztatóban.

A Terméktervező Intézet ismét a Design Héten!

2020/10/16
A Terméktervező Intézet ismét a Design Héten!

Sikeresen lezajlott a design szakma legrangosabb hazai rendezvénye, a Design Hét Budapest fesztivál, melynek fővédnöke és finanszírozója a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, szervezője a Magyar Formatervezési Tanács volt.

Az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Karának (RKK) Terméktervező Intézete 2013 óta vesz részt a Design Hét programjaiban, így ebben az évben is két témával szerepelt a neves rendezvényen, mely idén hibrid formában valósult meg, október első hetében.

Fókuszban a kiegészítők

2020/10/08
Fókuszban a kiegészítők

2020 október elsején újra elstartolt a design szakma legrangosabb hazai rendezvénye, a Design Hét Budapest fesztivál. Az RKK Terméktervező Intézete 2013 óta vesz részt a Design Hét programjaiban, így ebben az évben is két témával szerepel a neves rendezvényen, mely idén hibrid formában valósul meg. Tavaly az Óbudai Egyetem adott otthont a Hova tovább? kreatívipari felnőttképzési iskolabörzének, most azonban az ipari termék- és formatervező mérnöki szak online felületen mutatkozik be az érdeklődők előtt.

A másik esemény a „Fókuszban a kiegészítők” című online konferencia, a 2018-ban kezdődött „Fókuszban a tervezőgrafika” és a 2019-es „Fókuszban a divattervezés” konferenciák szerves folytatása.

Idén a hazai cipő- és táskatervezők mutatják be legújabb termékeiket, pályafutásukat és márkaépítési stratégiájukat.

Oldalak