Aktuális információk

Megkezdődött a tanév a Székelyudvarhelyi Képzési Központban

2022/09/19
Megkezdődött a tanév a Székelyudvarhelyi Képzési Központban

Huszonötödik alkalommal tartottak tanévnyitó ünnepséget a Székelyudvarhelyi Egyetemi Központban szeptember 17-én. - Büszkeséggel tölt el, hogy az Óbudai Egyetem immár több mint kilenc éve folytat könnyűipari mérnöki képzést Székelyudvarhelyen. Indulásunk óta közel száz hallgató szerezett itt diplomát – adta át Prof. Dr. Kovács Levente rektor üdvözlő szavait Dr. Koltai László, a Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar dékánja.

SZÉK nyári egyetem 2022

2022/08/10
SZÉK nyári egyetem 2022

2022. július 4-8. között, immáron negyedik alkalommal került sor a székelyföldi hallgatók egy hetes, nyári egyetemének megrendezezésére. A Székelyudvarhelyi Egyetemi Központ (SZÉK) könnyűipari mérnök képzés nyomda-csomagolás szakirányon tanuló 6 fő hallgató betekintést nyert az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környzetmérnöki Karának, Médiatechnológiai és Könnyűipari szakirányán folyó gyakorlati képzésbe. A hallgatók különböző, a szakirányhoz kacsolódó foglalkozásokon és laborgyakorlatokon (festék- és papír anyagvizsgálatok) vehettek részt, elkészíthették cérnafűzött könyveiket, szitázott pólóikat. A program részeként ellátogathattak a Pauker Nyomdaipari Kft., a Stanctechnik Digital Kft. és a Madi Kft. üzemeibe, ahol működés közben láthattak modern nyomda- és kötészeti gépeket, valamint a szitanyomtatás technológiai folyamatát.

A nyári egyetem lehetősget adott arra is, hogy megismerjék Budapest és környékének nevezetességeit. Dr. Koltai László dékán úr tárlatvezetésével sétálhattak a Budai-várban, valamint Szentendrén.

Gólyáknak 2022

2022/08/09
Gólyáknak 2022

Kedves Rejtős Gólya!

Szeretettel köszöntjük az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Karán.

Gratulálunk a sikeres felvételihez és további tanulmányaihoz sikereket kívánunk!

Az egyetemi élet és tanulmányai sikeres megkezdéséhez az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani.

A kar vezetésének nevében Bodáné Dr. Kendrovics Rita oktatási dékánhelyettes

Gólya tájékoztató oldal >>

Pótfelvételi 2022

2022/07/30
Pótfelvételi 2022

A Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar a 2022/23 tanévre az alábbi képzésekre pótfelvételit hirdet:

  • önköltséges finanszírozási formában a műszaki mérnökasszisztens szakra (FOSZK) Budapesti Képzési Központjába nappali és levelező tagozatra
  • környezetmérnöki BSc (nappali és levelező tagozat magyar nyelven) és ipari termék- és formatervező mérnöki BSc (nappali tagozat magyar nyelven), könnyűipari mérnöki BSc (nappali és levelező tagozat magyar nyelven) szakokra állami ösztöndíjas és önköltséges finanszírozási formában
  • ipari terméktervező mérnöki MSc (nappali és levelező tagozat) mesterképzésre önköltséges finanszírozási formában

Jelentkezni lehet a felvi.hu rendszerben 2022. augusztus 5-ig.

Bővebb információk: https://rkk.uni-obuda.hu/hu/potfelveteli

 

Diplomaosztó Székelyudvarhelyen

2022/06/28
Diplomaosztó Székelyudvarhelyen

Idén, a világjárvány okozta hosszú kihagyás után ismét ünnepélyes keretek között került megrendezésre a Diplomaosztó ünnepség Székelyudvarhelyen a városháza Szent István dísztermében. A 2022. június 17-i rendezvényen a Székelyudvarhelyi Egyetemi Központban működő három felsőoktatási intézmény, az Óbudai Egyetem könnyűipari mérnök szakos az Edutus Egyetem kereskedelem és marketing szakos, és a Magyar Agrártudományi Egyetem vidékfejlesztési agrármérnöki alapképzési szakos hallgatói vehették át diplomájukat.

Jubileumi Pedagógus Ünnepség az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Karán

2022/06/20
Jubileumi Pedagógus Ünnepség az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Karán

Az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kara idén ünnepli fennállásának 50 éves évfordulóját, mely alkalomból 2022. június 14-én, kedden került megrendezésre a Jubileumi Pedagógusnapi Ünnepség.

A rendezvényen a karon dolgozó kollégák mellett meghívást kaptak a nyugdíjas kollégák, valamint a HÖK elnökségi tagjai is.

Kárpát-medencei Nyári Egyetem

2022/06/13
Kárpát-medencei Nyári Egyetem

2022. július 4-8. között kerül ismét megrendezésre az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar és az Integrált Tudományok Szakkollégiumának szervezésében a Kárpát-medencei Nyári Egyetem.

Műszaki irodalmi kitüntetés

2022/05/30
Műszaki irodalmi kitüntetés

A Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar docense, dr. Csiszér Tamás a Gépipari Tudományos Egyesület Műszaki Irodalmi Díjában részesült. A díjat 2022. május 20-án dr. Takács János elnök adta át.

Oldalak