Aktuális információk

Hallgatónk sikeres részvétele a Budapest Central European Fashion Weeken

2020/09/23
Hallgatónk sikeres részvétele a Budapest Central European Fashion Weeken

A Magyar Divat & Design Ügynökség 2020. szeptember 10. és 13. között rendezte meg a Budapest Central European Fashion Week-et, melyen a magyar divattervezők mutathatták be legújabb kollekciójukat. A  Young Talents Show-ra Ferencz Noémi, idén júniusban államvizsgázott, ipari termék- és formatervező mérnök hallgatónk is benevezett és márkakollekciójával részvételi lehetőséget nyert a látványos eseményen!

Erasmus pályázati időszak a 2020/21 tavaszi félévre

2020/09/21
Erasmus pályázati időszak a 2020/21 tavaszi félévre

Kedves leendő Erasmus-hallgató!

Újra itt a pályázati időszak, újra itt a lehetőség, hogy az Erasmus+ keretein belül világot láss. Vágj bele, és tanulj külföldön vagy végezd el szakmai gyakorlatod a kedvenc országodban!

A járványhelyzetre való tekintettel, a tájékoztatók és a mobilitási iroda fogadóórái is online formában zajlanak. A fogadóórát különösen azoknak ajánljuk, akik szeretnének több kérdést is feltenni vagy egyedi tanácsadásban részesülni.

Verseny az egészségért programsorozat

2020/09/21
Verseny az egészségért programsorozat

Kedves Hallgatók!

Küldjük a legújabb videót a Verseny az egészségért programsorozat keretében. A legújabb videóink itt érhetők el:

...és ne feledjétek:

Play hard, take care!

Üdvözlettel:
Az Óbudai EFI csapata

O365/Teams fiók

2020/09/15
O365/Teams fiók

Tisztelt Hallgatók!

Nagyon sok O365/Teams fiók létrehozására irányuló kérés érkezik közvetlenül az Informatikai Osztályra, amely okán szeretnénk jelezni azt, hogy O365 fiókot minden hallgató saját magának tud létrehozni, miután szabályosan beiratkozott, és a Neptun rendszerben a féléve aktív. A regisztrációt az https://o365.uni-obuda.hu felületen tudja elvégezni.

Smart City Challenge

2020/09/08
Smart City Challenge

2020 második felében kerül megrendezésre az MCC-DJPlab Smart City Challenge csapatverseny a Mathias Corvinus Collegium diákjainak, valamint a DJPlab és a Civitas Sapiens szakértőinek szervezésében.
A tavalyi nagy siker után idén a verseny témája az okos egyetemi campus, illetve ennek innovatív módon történő fejlesztési lehetőségei.

RKK oktatásszervezési tájékoztató

2020/09/01
RKK oktatásszervezési tájékoztató

TÁJÉKOZTATÓ a Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar 2020/21 tanév 1. szemeszter OKTATÁSSZERVEZÉSÉVEL kapcsolatban

A 17/2020 (VII.15.) Rektori-Kancellári Közös Utasítás, valamint az RKK honlapon is közzétett Ágazati ajánlás a felsőoktatási képzés egészségügyi válsághelyzet során történő megszervezéséhez c. dokumentum alapján a 2020/21 tanév első félévében, fenntartva a járványügyi készültséget a gyakorlati és laborfoglalkozásokat, valamint konzultációkat a hallgatók személyes jelenléte mellett tartjuk meg (mindaddig, amíg a vírushelyzet kapcsán más utasítást nem kapunk), de az előadásokat online módon lehet csak elérni.

19/2020. (VIII. 27.) Rektori - Kancellári Közös Utasítás a 2020/2021. tanév 1. félévében az Óbudai Egyetemmel jogviszonyt létesítő hallgatóknak nyújtott egyes kedvezményekről

2020/08/31

FONTOS!!

Kedves Felvett Hallgatók!

Amennyiben még nem iratkozott be a 2020/21 tanévre, kérem olvassa el figyelmesen a 19/2020. (VIII. 27.) Rektori - Kancellári Közös Utasítást és amennyiben a beiratkozás mellett dönt erre lehetősége van (pótbeiratkozás keretében) 2020. szeptember 3-án csütörtökön 14:00 órakor a Budapest III. ker. Doberdó u. 6. sz. alatti kari épületben. Várjuk szeretettel, ne hagyja ki a lehetőséget.
A kar vezetésének nevében Bodáné Dr. Kendrovics Rita oktatási dékánhelyettes

Cybertérben megrendezett XXI. MTDK - Temesvár

2020/08/19

Rendhagyó módon 2020. "tavaszára" tervezett XXI. Erdélyi Műszaki Tudományos Diákköri Konferencia is - Temesváron - on-line került megszervezésre. A konferenciára 2020. július 04-én került sor a Google Meet felületen keresztül. A XXI. MTDK-n az az Óbudai Egyetem, Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Karáról immár második alkalommal neveztek hallgatók erre az eseményre. A Médiatechnológiai és Könnyűipari Intézet székelyudvarhelyi kihelyezett képzésén tanuló, két fő (Árgyó András-Botond és Simon Otília) nyomdász IV. évfolyamos, végzős diák öregbítette a Kar jó hírnevét. 2019-ben Benedek Andrea, szintén székelyudvarhelyi hallgatónk az Alkalmazott informatika szakosztályban harmadik helyezést ért el dolgozatával!

PÓTFELVÉTELI 2020 TÖBB KÉPZÉS ÁLLAMI ÖSZTÖNDÍJJAL

2020/07/31
PÓTFELVÉTELI 2020 TÖBB KÉPZÉS ÁLLAMI ÖSZTÖNDÍJJAL

A Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar a 2020/21 tanévre az alábbi képzésekre pótfelvételit hirdet:

  • műszaki mérnökasszisztens (FOSZK) szak Budapesti Képzési Központ nappali és levelező tagozat
  • környezetmérnök BSc (nappali és levelező tagozat magyar nyelven) állami és önköltséges finanszírozási formában
  • ipari termék- és formatervező mérnöki BSc (nappali tagozat magyar és angol nyelven) állami és önköltséges finanszírozási formában
  • ipari terméktervező mérnöki MSc (nappali és levelező tagozat) önköltséges finanszírozási formában.

Jelentkezni lehet a felvi.hu rendszerben 2020. augusztus 9-ig.

Bővebb információk: https://rkk.uni-obuda.hu/hu/potfelveteli

Oldalak