Design és esküvő

2014/02/10

Az Óbudai Egyetem RKK Ipari  termék- és formatervező mérnöki szakának hallgatói ismét lehetőséget kaptak, hogy kreatív munkáikat kiállítsák az Esküvői kiállításon, a Papp László Sportarénában. Igazi megmérettetés volt ez, hiszen friss ötleteikkel bizonyították, hogy helyük van a kereskedelmi és gyártó cégek között. A mérnöki tudás és a kreatív design jól kiegyensúlyozott ötvözése többek számára versenyképes sikert hozott, mely konkrét megrendelésekben és kapcsolatépítésben mutatkozott meg.

Design és esküvő

A kar standján egyébként változatos projektfeladatok különleges megoldásaival és három diplomamunkával mutatkoztak be a hallgatók. Az egyik Pazsitni Vanda: "Stafírung" című komplex munkája volt, mely egy mai szemléletű kelengyeládát és ágyat, valamint saját tervezésű ágynemű-garnitúrát foglalt magában. A 100% len paplanhuzat és a hozzá tartozó párnahuzat a Pannonflax Textil Kft. segítségével készült el. Az ágynemű zsákárd technológiával való mintázása egyedinek számít, ezzel önmagában is kiemelkedik a piacon fellelhető termékek közül. A palóc szabadrajzú motívumok újraértelmezésével létrehozott mintázatok nem a népi jelleget tükrözik, csak finom utalások arra a korra, amikor a hozományozás virágkorát élte. Egy reális piaci értékkel rendelkező termékcsalád jött létre, mert a magas minőség, egyediség és a személyesség döntő szempontok az ajándékok, azaz a stafírung vásárlásánál.

Hornok Barbara most kiállított diplomamunkájához a barokk kastélyépítészet, azok belső díszítettsége, berendezése, a homlokzat, illetve a kertépítészet különleges elemei, valamint a korabeli arisztokrácia elegáns viseletei adták az inspirációt. Boltíves szabásvonalak,  gazdag díszítések és exkluzív anyagválasztás, vagyis a tisztaselyem, puha gyapjúszövet, bőr és fém,  együttes alkalmazása jellemezték márkakollekciójának látványos női és férfi öltözékeit.

Dallos Enikő romantikus  fekete-fehér "Lolita" ruhákkal szerepelt, míg Jónás Anna egy elegáns, csipkedíszítéses ruhával és az újrahasznosítás szellemében létrejött, esküvői kabáttal keltett nagy érdeklődést.

A "Nemzetek asztalai" c. kiállításból egy válogatást mutattak be a III. évfolyamos hallgatók, változatos anyagmanipulációkkal, különleges textúrákkal, és mintázatokkal, valamint ötletes és látványos kellékekkel kiegészítve.

Újdonság volt Kürti Angelika törtfehér, öko-design csipkelámpája és Győrfi-Bátori Péter különleges hangulatú divatfotó-sorozata.

Győrfi-Bátori Péter saját fotóinak felhasználásával készítette egyébként a kiállításról azt a videót, amit az alábbi linken megtekinthetnek: http://www.youtube.com/watch?v=b_M308UCgPM

Dr. Kisfaludy Márta