Design Hét - Az Óbudai Egyetem a Francia Intézetben

2014/10/14

A 2014-es Design Hét alkalmából az RKK Terméktervező Intézetének III. és IV évfolyamos hallgatói a Francia Intézetben rendezték meg különleges kiállításukat és öltözék-bemutatójukat.

Design Hét- az  Óbudai Egyetem Francia Intézetben!

A kiállításon kétféle téma szerepelt, egyrészt az öko-tudatos tervezői szemléletet megjelenítő, innovatív berendezési tárgyak és ruhák, melyek a környezetünkben fellelhető, kidobásra szánt vagy épp megunt tárgyak, textilek és ruhadarabok újrahasznosításával készültek el. A bicikli-kerékből üveglap fedéllel kis asztal, a mosógép-dobból szék, a reluxa-függönyből mennyezeti lámpa, régi trikókból csomózott függőágy és még sorolhatnánk a ötleteket, melyek mind elnyerték az idelátogatók tetszését. A Francia Intézet által rendelkezésre bocsátott tágas kiállítóteremben helyet kaptak még látványos asztalterítékek is, melyeket a hallgatók a különböző nemzetek identitásának újraértelmezésével terveztek és kiviteleztek, számos érdekes kiegészítővel együtt.

A bemutatón mintegy 45 öltözék vonult fel, igen nagyszámú nézőközönség előtt. A re-use kabátokat és ruhákat dekoratív anyagmanipulációkkal megvalósított kötött felsők és blúzok követték, majd egy válogatás a diplomamunkákból. A bemutatót kék-fehér-piros, mozgalmas drapériatanulmányok zárták, mintegy köszönetképp a Francia Intézetnek, az együttműködésért. A manökenek szerepét ismét a hallgatók vállalták fel, így ők is részt vállaltak a bemutató sikerében.

Mindkét esemény szervezői és lebonyolítói voltak: Deés Enikő DLA, Dr. Kisfaludy Márta, Dr. Hottó Éva, Szűcs Ágnes  és Korona Péterné.