A balatoni nyár hangulata az aulában

2016/05/19

2016. május utolsó oktatási hetében nagy sikerrel mutatta be a Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar Terméktervező Intézete a III. évfolyamos hallgatók projektmunkáit.

A balatoni nyár hangulata az aulában

A kiállításon az ITF Textil-és enteriőr specializáció hallgatóinak idei témája a Balatoni nyár volt. A hallgatók igyekeztek kiterjeszteni a függöny témakörét, strand-árnyékolókat, hintaágyat, hintaszéket, nyugágyat és tárolót is terveztek és kiviteleztek.

A feladatot már az első tervezési órán megkapták és színes, részletesen kidolgozott terveiket az oktatás 4. hetében bemutatták. A szakmai zsűri, ezután kiválasztotta a legizgalmasabb variációkat, amelyekhez a hallgatók beszerezték az alapanyagokat és a technológia óráikon elkészítették a terveiket. Kék- fehér-türkiz árnyalatú, változatos anyagmanipulációkat, különleges textúrákat és mintázatokat láthattak az érdeklődők, látványos formai megoldásokban.

A divatbemutatón az Öltözék és kiegészítők specializáció hallgatói először drapéria tanulmányok alapján alakított halványlila, pasztell zöld és rózsaszín lepelruha variációkat mutattak be, majd a Könnyűipari mérnök szakos hallgatók színes, sportos bermudáit és szoknyáit láthattuk Spenik-Márkus Kata Msc-s hallgatónk, két éves kislányának szánt, kék-fehér ruhájának felvezetésével.

A divatbemutató harmadik része az 1950-es és 1960-as évek inspirációs formavilágát idézték fel pasztell színű, stilizált gyümölcsös kötényeikkel és fehér "BIO- ITAL" kínáló formaruháikkal. A könnyed, nőies ruhákat nagy méretű, több funkciós sárga, türkiz, fehér, beige színű strand táskák követték.

A hallgatók ebben a szemeszterben is elmélyült, több irányból megközelített téma feldolgozásaik után ötletes, a 21. századi design irányzatokat képviselő alkotásokat készítettek.

Gratulálunk hallgatóink sikeres szerepléséhez!

Budapest, 2016. május 14.

Papp-Vid Dóra adjunktus