Divatbemutató és kiállítások az aulában

2016/12/26
Divatbemutató és kiállítások az aulában

Idén a téma a "csodálatos madárvilág" és a "fekete-fehér geometria" voltak, az enteriőr és az öltözék specializációk esetében egyaránt. Saját inspirációik, festmények és mintázatok, valamint színes madarak ihlették a megvalósult terveket és azok felületi megoldásait.
A teríték kínáló-objektek változatos formamegoldásokkal, különleges textúrákkal és mintázatokkal készültek.
Az kiállítás látogatói leadták voksaikat a legjobban tetsző alkotásokra, így ezek alapján Sipos Réka munkája lett az I. helyezett, 59 szavazattal, második helyre Sipos Anna került 38 szavazattal, míg a III. helyezést Kincses Bianka nyerte el, 34 szavazattal. Gratulálunk a nívós munkákhoz!
Fotóinkon a III. és IV. évfolyamos hallgatók egy hétig tartó kiállításai, valamint a divatbemutató finálé képe látható.

Dr. habil Kisfaludy Márta
intézetigazgató


A hallgatók így mutatták be saját munkáikat:

KINCSES BIANKA

A tároló, és a hozzá tartozó textil alátét tervezése során különböző geometriai formák, szögletes és szabályos elemek szolgáltak inspirációként. A kivitelezés új és izgalmas kihívásokat jelentett. A tárolók feketére festett, fém vázára a fonalat horgolt technikával feszítettem rá, melynél a fonal feszességére és elhelyezkedésére fokozottan kellett ügyelni a pontos végeredmény érdekében. A textil alátét mintázata egymással párhuzamos, pamut szalagokból rajzolódik ki, és a tárolók fémvázas szerkezetére emlékeztet. A tárolók gyümölcsök, esetleg csomagolt édességek tárolására alkalmasak.

SIPOS RÉKA

A tárolókat és a textil alapot a fekete-fehér geometria, azon belül pedig a poligonok egyszerűsége és esztétikuma ihlette. A textil alap összefüggő, szabálytalan háromszögekből álló mintáját varrógéppel, hímzéssel készítettem. A tároló csökkentett számú szabályos háromszögekből felépített ikozaéder alakú. Fekete filc felhasználásával készült, az oldalak és a test szerkezetének merevségét kizárólag varrással értem el. Mindezek miatt a tároló alkalmas bizonyos zöldségek, gyümölcsök esetleg pékáruk és kisebb használati tárgyak tárolására is.

SIPOS ANNA

A design tároló inspirációja a madárvilág, ezen belül is az erdei madarak rejtőzködő, mégis ékes színeiből merítettem az ötletet. A tároló hét elemből áll, melyek több kompozícióban is összeilleszthetők, például hétszög alakban vagy egymás mellé rakva hosszanti irányban is. A tároló szerkezeti alapja diófából készült, melyet lecsiszoltam és lelakkoztam. A sötét faanyaghoz illik a fényes textilbőr, melyet két árnyalatban használtam fel.