Környezetmérnöki Szakmai Nap a Rejtő Karon

2017/04/27

A Környezetmérnöki Intézet 2017. április 25-én a Magyar Víz és Szennyvíztechnológiai Szövetség és a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége közreműködésével Környezetmérnöki Szakmai Napot szervezett.

Környezetmérnöki Szakmai Nap a Rejtő Karon

A rendezvény megszervezésével a legfőbb cél az volt, hogy a környezeti ipar és az oktatás együttműködésére lehetőséget biztosítsunk, továbbá a környezetvédelmi neves napokra és azon keresztül a fenntarthatóságra is felhívjuk a figyelmet. Az elhangzott szakmai előadásokon keresztül a hallgatók betekintést nyertek a gyakorlati életbe, láttak számos szakmai példát, jó gyakorlatot és innovatív technológiát. A rendezvény továbbá lehetőséget biztosított szakdolgozati és Tudományos Diákköri témák, valamint a gyakornoki álláslehetőségek megismerésére is. Az előadók bemutatták az általuk képviselt cég tevékenységét, az azzal összefüggő legfontosabb, legnagyobb kihívást jelentő környezeti problémákat és megoldásaikat, a területet lefedő törvényi hátteret.

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki a rendezvényen a cégek - GE Water & Process Technologies, ENQUA Kft., Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. Észak-pesti Szennyvíztisztító Telep, VTK Innosystem Kft., Gödöllői Önkormányzat Városüzemeltető és Vagyonkezelő Iroda, KVI- PLUSZ Kft., Encotech Kft., Duna-Dráva Cement Zrt., Biofilter Zrt., Clean-way Kft. - képviseletében megjelent előadóknak az együttműködést és a színvonalas, érdekes előadásokat.

Bodáné Dr. Kendrovics Rita
kutatási intézetigazgató helyettes