Sokoldalú inspirációk- innovatív megoldások

2017/08/09

Kiállítás és divatbemutató
A III. évfolyamos, Ipari termék- és formatervező mérnöki szak mindhárom specializációjának hallgatói bemutatkoztak az év végi kiállításon és divatbemutatón.

Sokoldalú inspirációk- innovatív megoldások

Valamennyien team-munkában dolgoztak, és különlegesen egyedit alkottak.

A csomagolástervezést tanuló hallgatók idén hungarikumok csomagolását tervezték újra, és magas színvonalon kidolgozott tematikus plakátokat és makett-családokat állítottak ki. Az enteriőrösök a "természet zöldjei" és a "digitális egzotikum" témákban terveztek és kiviteleztek függönyöket, illetve térelválasztókat.

A divatbemutatón az Öltözék és kiegészítők specializáció hallgatói először, a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében kiírt pályázatra készített, "Dualizmus korabeli" inspiráció és az aktuális trend alapján tervezett öltözékeket mutattak be, majd a könnyűipari mérnök szakos hallgatók virágmintás szoknyáit láthattuk.

A divatbemutató harmadik részében a D&Tsa Bt. által kiírt "Irány a világ" pályázat hallgatói munkái szerepeltek. A cég célja volt, hogy az újonnan tervezett DLB formaruha-márka valós piaci körülmények között kerüljön megmérettetésre és egyértelműen felismerhető legyen az európai piacon. Az ESD védelemmel ellátott, eredeti karbonszálas alapanyagú munkaköpenyeket a D&Tsa Bt. díjazásban részesítette a bemutató végén.

A hallgatók ebben a szemeszterben is elmélyült, odaadó munkával, a mérnöki látásmódot ötvözve a kreatív ötletekkel, 21. századi ipari formatervező irányzatokat képviselő alkotásokat készítettek.

Gratulálunk hallgatóink sikeres szerepléséhez és a pályázatokon nyújtott teljesítményükhöz!

A hallgatói munkák kibővített tartalommal októberben, a 2017-es Design Hét keretében ismét láthatóak lesznek a Francia Intézetben!

Budapest, 2017. július 28.

Gáspár Zsófia modellje
Kernács Ráchel modellje
Wágner Júlia modellje
A képen balról jobbra: Dulay Balázs tulajdonos, Kovács Borbála (3. helyezés), Vandornyik Andrea (2. helyezés) és Gáspár Zsófia (1. helyezés)
Gáspár Zsófia (1. helyezés) a nyertes formaruhákkal
Sipos Réka pixel ihletésű, transzparens térelválasztója irizáló fóliás négyzetlapokkal (közönségszavazat 1. helyezés)
Kincses Bianka rombuszmintái műanyag fólia és organza rétegekből steppelve (közönségszavazat 2. helyezés)
Sípos Anna tűnemezelt függönye (közönségszavazat 3. helyezés)
III. évfolyamos, Ipari termék-és formatervező mérnöki szakos hallgatók csomagolástervezési munkái
III. évfolyamos, Ipari termék-és formatervező mérnöki szakos hallgatók csomagolástervezési munkái