Látványelemek a hallgatók innovatív mérnöki munkáiban

2019/05/27

Kiállítás és divatbemutató keretében mutatták be az ipari termék- és formatervező mérnöki hallgatók az e félévben készített projektfeladataik egyedi megoldásait.

Látványelemek a hallgatók innovatív mérnöki munkáiban

A III. évfolyamos, enteriőrtervező hallgatók egy közösségi teret Spirit Színház enteriőrjét terveztek újjá. Csoportosan kialakított koncepcióikat pósztereken és maketteken jelenítették meg, csakúgy, mint a csomagolástervező hallgatók, akik ismét Hungarikumok csomagolásával foglalkoztak.

Idén először láthatók a kiállításon a hallgatók záróvizsgára készült munkái, melyeken mindhárom specializáció megjelenik.

A divatbemutató látványos show-tánccal indult, majd a januárban államvizsgát tett hallgatók kollekciói következtek. A különleges témák között szerepelt a "farmer felcipzározva", a variálható öltözetek japán street style inspiráció alapján, vagy a szörf ihlette mini férfikollekció. Hangsúlyosan szerepeltek a bemutatón a táskák, így az őszre ajánlott, rétegelt fa-lemezekkel applikált bőr táskák és beach-hangulatot idéző nyári strandtáskák. A bemutatót az idei trendekbe illő, nyári ingruhák és koktélruhák zárták. Tervezték és kivitelezték: Bakucz Anna, Ferencz Noémi, Janó Diána, Kuklis Bernadett, Keszi Boróka, Koczor Laura, Nagy Réka, Némethy Virág és Pintér Judit.

Köszönet illeti Terméktervező Intézet oktatóit, óraadóit és oktatást segítő dolgozóit a nagyszabású kiállítás és divatbemutató létrejöttéért és megszervezéséért!

Dr. Kisfaludy Márta