A KÖVET Egyesület XXIV. Konferenciája

2019/10/31

NÖVEKEDÉSKOR UTÁNI GAZDASÁG
Dr. Georg Winter-életműdíj átadó ünnepség

A KÖVET Egyesület XXIV. Konferenciája

Az emberi szervezetben a növekedési hormonok aktivitása a gyermekkor után fokozatosan csökken. Ez a növekedésihormon-gátló hormonnak (GHIH) köszönhető. Hogyan építhetnénk be hasonló kontroll-mechanizmust az elmúlt 200-2000-20000 évben áldásosnak bizonyult, de az utóbbi évtizedekben erősen megkérdőjelezett gazdasági növekedésbe? Kik lesznek azok a paradigmaváltók, akik effajta EGHIH-ként léphetnek működésbe?

A probléma sajnos nem válaszolható meg egyszerűen a nemnövekedés szlogennel, hiszen sok gazdaságnak és piaci szereplőnek még mindig a nyomorszintről kell felküzdenie magát a tisztes szegénységbe, ám másoknak ehhez valószínűleg meg kell állniuk a luxusfelhalmozásban. A közgazdaságtannak tehát meg kell válaszolnia olyan kérdéseket, mint a jó növekedés-rossz növekedés megkülönböztetése, a gazdasági növekedés egészséges határa, vagy hogy mi legyen az expanzióra épülő gazdaság motorja expanzió nélkül. Ráadásul a befeszülő nemzetközi ellentétek helyett békés és fokozatos átmenettel kell megteremtenünk a testvériségen alapuló, emberi és fenntartható fejlődés gazdaságelméleti alapjait.

Konferenciánkon ezekre a kérdésekre keressük a választ, azoknak az alternatív közgazdászoknak segítségével, akik e kérdéseken komolyan elgondolkoztak.

Időpont: 2019. november 15. (péntek) 9:00-17:00
Helyszín: Danubius Hotel Gellért, 1114 Budapest, Szent Gellért tér 2.
Jelentkezés: Jelentkezni az alábbi online regisztrációs felületen lehet, jelentkezését kérjük legkésőbb 2019. november 10-ig küldje el!