Ismét díjat kapott egy ipari termék- és formatervező mérnök hallgatónk!

2020/03/12

FEIL Liza Csomagolástervezés specializáción készítette el szakdolgozatát, melynek témája egy innovatív inhalációs eszköz megtervezése volt.

Ennek elsődleges és másodlagos fogyasztói csomagolását nevezte be a Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség által szervezett Hungaropack Student 2020 Csomagolási Diákversenyre, melyet a zsűri Hungropack Student 2020 díjjal jutalmazott.

Ismét díjat kapott egy ipari termék- és formatervező mérnök hallgatónk!

A pályázatra beadott terv olyan orvosi termékfejlesztés, mely elsősorban az asztmások és más légúti fertőzésben szenvedő emberek mindennapi életét könnyíti meg. A személyes indíttatásból származó projekt elsődleges célja olyan innováció, melyben az új forma és anyaghasználat segítségével a funkcionális inhalátor olyan kényelmesen alkalmazható termékké válik, melyben az emberek megbíznak, és számíthatnak rá a legváratlanabb helyzetekben is.

A termék egyik nagy előnye, hogy kialakításának köszönhetően egy kézzel is egyszerűen kezelhető, másrészt egy beépített, elektronikus adagoló számlálja  a rendelkezésre álló gyógyszer mennyiségét, ami a kijelzőn megjelenik. A formai kialakítás ergonomikus és egy letisztult arculat is készült hozzá. A gondosan kiválasztott anyagú készülék hozzájárul a környezet védelméhez, mivel kialakításából fakadóan könnyen szétszerelhető és újrahasznosítható. Hordozhatóságának és azonnali gyors használhatóságának köszönhetően szabadságot és biztonságos érzést adhat a légúti betegségben szenvedőknek.

Németh Róbert DLA
Intézetigazgató