Kutatók éjszakája 2021.

2021/09/28

EU-ban és azon túl meghirdetett programsorozat minden év szeptember utolsó péntekén kerül megrendezésre, melynek célja a kutatói életpálya bemutatása és vonzóvá tétele.

Kutatók éjszakája 2021.

A 2005-ben indult rendezvénysorozatot 2006 óta Magyarországon is nagy sikerrel látogatják országszerte.

Az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Karon is több programmal vártuk az érdeklődőket. Idén először lehetett részt venni egy szabadulószobás csapatjátékban, melynek címe: „Science strikes back, avagy tudomány visszabök!” volt.  Minden meghirdetett időpont maximális létszámú volt. Másik évről-évre sikeres programunk, amely minden évben teltházas, a „Színezd újra! – Az élet színes oldata a kémia laborban”.

Idén szintén először csináltunk kőzetsimogatót, „Kőzetsimogató, Világ a talpunk alatt!” címmel, ahol az érdeklődők több tucat kőzettel ismerkedhettek meg, amelyeket meg is foghattak.

Nagy sikere volt a büfénknek is, melyben a kari fizetőeszközzel, a Rejtőkével tudtak fizetni. Ezeket a Rejtőkéket a különböző programokon való részvétellel, majd a programokhoz tartozó kvízek megválaszolásával tudták gyűjteni.