SZÉK nyári egyetem 2022

2022/08/10

2022. július 4-8. között, immáron negyedik alkalommal került sor a székelyföldi hallgatók egy hetes, nyári egyetemének megrendezezésére. A Székelyudvarhelyi Egyetemi Központ (SZÉK) könnyűipari mérnök képzés nyomda-csomagolás szakirányon tanuló 6 fő hallgató betekintést nyert az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környzetmérnöki Karának, Médiatechnológiai és Könnyűipari szakirányán folyó gyakorlati képzésbe. A hallgatók különböző, a szakirányhoz kacsolódó foglalkozásokon és laborgyakorlatokon (festék- és papír anyagvizsgálatok) vehettek részt, elkészíthették cérnafűzött könyveiket, szitázott pólóikat. A program részeként ellátogathattak a Pauker Nyomdaipari Kft., a Stanctechnik Digital Kft. és a Madi Kft. üzemeibe, ahol működés közben láthattak modern nyomda- és kötészeti gépeket, valamint a szitanyomtatás technológiai folyamatát.

A nyári egyetem lehetősget adott arra is, hogy megismerjék Budapest és környékének nevezetességeit. Dr. Koltai László dékán úr tárlatvezetésével sétálhattak a Budai-várban, valamint Szentendrén.

SZÉK nyári egyetem 2022

Íme néhány a hallgatók élménybeszámolói közül:

“Nagyon jó volt az egyetem látogatás, nagyon sok mindenbe bele tudtunk látni, amit eddig a Covid-19világjárvány nem tett lehetővé. Szerencsére ki is tudtunk próbálni sok érdekességet, és büszkeséggel tudtunk haza jönni, hogy mi is készíthetünk papírt, füzetet, pólót.”

"Levelező tagozatosként fontosnak tartottam, hogy az anyaintézetet megtekintsem, izgatottan vártam már a látogatást. Amit tapasztaltam az az oktatók kedvessége, törődése, tartalmas programok megszervezése. Remek lehetőség volt arra, hogy közelebbről is megismerjük nem csak a tanárokat, hanem egymást is. Jó érzésekkel távoztam, köszönöm."

"Rendkívül hálás vagyok a lehetőségért, hogy részt vehettem a nyári egyetemen, ahol gyakorlatban láthattam működni azokat a gépeket, folyamatokat, amikről eddig csak elméleti ismereteim voltak. A gyárlátogatások, a közös kirándulások, nagyon jó alkalmat kínáltak arra, hogy úgy töltsünk kellemesen időt együtt, hogy közben hasznos, tapasztalati tudást szerzünk."