Üzemlátogatáson a csepeli Dunapacknál

2022/11/18

A III. évfolyamos angol nyelvű képzésben tanuló Industrial Design Engineering, Packaging design szakirányon tanuló hallgatók a Packaging and Paper Technology II. tantárgy keretében üzemlátogatáson vehettek részt a csepeli Dunapack Budapest üzemében.

Az üzem megtekintése az alappapír raktár illetve az anyagmozgatási folyamat bemutatásával kezdődött. Az alappapírokat (import illetve hazai beszerzés) alapvetően fedőréteg illetve hullámréteg csoportosítással lehet besorolni. A fedőrétegek között a kraft – elsődleges rost tartalmú, nagy szilárdságú papír – illetve a testliner – hulladék bázisú alappapír - használják nagy mennyiségben, barna illetve fehér színben. A hullámalappapírok közül a wellenstoff illetve a fluting típusokat alkalmazzák a hullámpapírlemez gyártáshoz.

Az alappapírok 2-3 tonnás tekercsekben érkeznek különböző széleségekben a papírraktárba, innen a gyártási programoknak megfelelően készítik be a lemezgéphez, amely 3 vagy 5 rétegű hullámpapírlemezeket (késztermékek) illetve dobozgyártáshoz félkész anyagot gyárt. A gyártási programokat a vevői megrendelések, a szállítási határidők, a rendelkezésre álló alapanyag készletek illetve a dobozgyártó gépek gyártási kapacitását figyelembe véve állítják össze, a lehető legjobb gép illetve alapanyag kihasználást figyelembe véve.

A hullámpapír úgy készül, hogy egy hullámosított papírréteg hullámgerinceire (hulláméleire) egy másik sima (fedő) papírréteget ragasztunk. A hullámpapírlemez egy vagy több hullámosított papírréteget tartalmaz. A sima és hullámosított papírrétegeket a hullámgerincek mentén váltakozva ragasztjuk össze. A rétegek száma mindig páratlan (3, 5). A ragasztóanyag keményítő alapú és vizesbázisú, környezetbarát, amely nem akadályozza a hullámpapírlemezek illetve a belőle készült dobozok újrahasznosíthatóságát.

Az elkészült lemez termék késztermékként a raklapozó-csomagoló vonalra kerül, ahol raklapra teszik és műanyag pántokkal rögzítik rajta a szállításhoz.

Amikor félkész terméket gyárt a lemezgép, akkor a különböző késztermék típusnak megfelelő formában és méretben kerülnek a félkész tárolóba a lemezek, ahol az előírt pihentetési időt töltik el, ezalatt jön létre a végleges lemezragasztási szilárdság illetve az üzemi hő és nedvességtartalom beáll.

A dobozgyártási folyamat áttekintését a többszínnyomó gép megtekintésével kezdtük, ahol a flexográf eljárással, vizesbázisú festékek alkalmazásával kerül a lemez felületére a vevő által kívánt nyomat. A nyomógépen elkészített nyomott ívek a kimetszőgéphez kerülnek, ahol az egyedi dobozterv alapján gyártott síkkimetsző szerszámmal gyártják a különböző dobozokat. Ezek lehetnek kézi vagy automata gépi hajtogatással összeállítható dobozok, a vevő csomagolási-gyártási folyamataihoz illeszkedően.

A dobozok másik nagyobb csoportja a kimetszett + ragasztott dobozok, amelyek a kimetszés után a hajtogató-ragasztó gépre kerülnek tovább feldolgozásra. Itt a doboztervnek megfelelően a hajtogatás illetve 1-6 pont ragasztással jönnek létre a dobozok, ezek pár pillanat alatt kész formára nyithatóak a csomagolási folyamat kezdetekor.

A harmadik nagyobb csoport a tetőfenéklapolt dobozok, amelyeket olyan gépen gyártják ami egy gépen belül végzik el a különböző gyártási részfolyamatokat (nyomtatás, kimetszés, hajtogatás, ragasztás, kötegelés). A kötegelt dobozok raklapra kerülnek és a csomagoló vonalon után érkeznek a készárú raktárba. Innen a vevő által kért határidőre a logisztika feladata a dobozok kiszállítása.

A Dunapack Kft. egy közép-kelet-európai hullámpapírlemez csomagolóeszközöket gyártó vállalatcsoport részeként működik Magyarországon. Az 1990-ben alapított vállalat Budapesten, Dunavarsányban és Nyíregyházán hullámpapírlemezből készült dobozok különböző típusainak széles választékát gyártja, és szinte valamennyi vevői igényre kínál testreszabott csomagolási megoldásokat.

Köszönjük a lehetőséget Seenger Viktornak és a Dunapack Kft. vezetőségének, hogy lehetővé tették a hallgatóink számára az üzem megtekintését.