Együttműködési megállapodást kötött a GS1 és az Óbudai Egyetem

2023/03/08

A korábbi sikeres projekteket követően stratégiai együttműködési megállapodást kötött a GS1 Magyarország Nonprofit Zrt. és az Óbudai Egyetem. Ez Egyetem részéről a Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar, valamint a Neumann János Informatikai Kar vesz részt a közös munkában.

A GS1 a globális szabványok terén működő, több mint negyven éves tapasztalattal rendelkező nemzetközi szervezet, mely tagszervezetei által több mint 20 szektorban, közel 150 országban biztosít szabványos azonosítási megoldásokat, mintegy 2 millió cég számára.

A megbeszélésen a GS1 Magyarország Nonprofit Zrt-t Kecskés Katalin kiemelt vállalati kapcsolatok igazgató, Magyar Róbert felsőoktatási kapcsolatok referens és Krázli Zoltán. implementációs igazgató képviselte.

A szerződéskötés alkalmából szervezett operatív munkamegbeszélésen a Neumann János Informatikai Kar részéről Dr. Eigner György dékán és Prof. Dr. Kozlovszky Miklós vettek részt. Az RKK részéről Dr. Koltai László dékán mellett Bartha Eszter dékáni hivatalvezető egyeztetett az együttműködés konkrét lehetőségeiről.

„Az együttműködés alapvető célja, hogy az automatikus azonosítás, az adatgyűjtés, adatmegosztás legújabb eredményeit az OE olyan kiemelt kutatási és oktatási területein is hasznosuljanak, mint az intelligens csomagolások és logisztikai rendszerek, illetve az orvostechnikai alkalmazások és komplex IoT rendszerek” – foglalta össze a megbeszélés eredményét Dr. habil Koltai László az RKK dékánja.

A célokat közös innovációs projektek, valamint oktatási és kutatási programok szervezésével, szakmai képzési programok biztosítására irányuló együttműködési keretek kialakításával, K+F feladatok közös megoldásával kívánják megvalósítani a felek.