Tovább bővül a Rejtő Kar nemzetközi kapcsolati hálója a horvát Sveučilište Sjever Egyetemmel

2023/03/17

A horvát University North Egyetem hat tagú delegációját fogadta a Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar nevében Dr. habil Koltai László dékán és Dr. Csanák Edit dékánhelyettes. A megbeszélésen részt vett az Óbudai Egyetem felső vezetése részéről Prof. Dr. Felde Imre rektorhelyettes is.

A korábbi informális kapcsolatok megerősítéseként látta vendégül Prof. Dr. Marin Milkovic rektort és munkatársait március 16-án irodájában az RKK dékánja. A sikeres megbeszélésen körvonalazódtak a közös oktatási együttműködési lehetőségek és közös kutatási, innovációs célok.

Prof. Dr. Marin Milkovic tájékoztatójában ismertette, hogy az egyetemük, amelynek horvát neve Sveučilište Sjever a második legnagyobb állami egyetem Horvátországban, amely két egyetemi központban, Koprivnicában és Varaždinban működik. A hallgatók számát tekintve ez az ötödik legnagyobb egyetem déli szomszédunkban, Észak-Horvátországban. Az egyetemet 2015-ben alapították a Varasdi Alkalmazott Tudományok Egyeteme és a Koprivnicai Médiaegyetem összevonásával. Jelenleg összesen 20 karon folyik oktatási és kutatási munka.

A megbeszélésen Dr. habil Koltai László ismertette az RKK oktatási profilját és nemzetközi kapcsolatrendszerét és felvázolta a nemzetköziesités fő irányvonalait és az együttműködési célokat.

Az eredményes tárgyalást követően a felek megállapodtak abban, hogy a közeljövőben megkezdik egy közös MSc képzés előkészítését környezetvédelem és csomagolás szakterületen, illetve előkészítenek egy közös új doktori programot is.