A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány ösztöndíjai és gyakornoki programjai 2021 ősz

Beadási határidő: 
2021/10/31
Típus: 
hallgatói

Chilében és Svédországban kutatni szándékozó PhD hallgatók számára indítunk újra Nemzetközi Ösztöndíjat. Ezek bármely felsőoktatási intézmény hallgatója számára elérhető, aki megfelel a feltételeknek.

Folytatódik a Fontus a BME hallgatói számára 30-ra bővült hellyel és a Gépészmérnöki kar vízügyhöz kapcsolódó képzésben részt vevő hallgatói számára is megnyitottuk.

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) Klímapolitikai Intézet hallgatói ösztöndíj célja, hogy vízvédelemmel vagy más természetvédelemmel, klímaváltozással, fenntarthatósággal, zöld innovációval foglalkozó rövid 1-3 hónapos képzésben vegyenek részt a támogatott képzési területeken hallgatók.

A Művészeti munka ösztöndíj célja, hogy másképp nehezen elérhető lehetőségeket tegyen lehetővé a művészeti területen PhD tanulmányaikat végző hallgatók számára, legyen ez tanulmányút, kiállítás, konferencia vagy belföldi/külföldi felsőoktatási intézménynél folyatott tanulmányok. Ezzel az Alapítvány célja az, hogy művészeti alkotásokon keresztül természetvédelemre, klímaváltozásra és fenntarthatóságra figyelmet felhívó művészek kihozhassák a szakmai maximumot a tanulmányaik során.

Az ösztöndíjaink jelentkezési határideje egységesen 2021. szeptember 30.

Októberben a gyakornoki programon elindítottuk újra mind tavalyi, mind új szakcégeknél. Köztük vannak olyan nagy és ismert cégek, mint az MVM, a MOL, a Siemens Energy, az MCC Klímapolitikai Intézete és a MÁV Zrt.
A Global Water Partnership-pel induló együttműködésünk kapcsán pedig Stockholmba és Pozsonyba kínálunk szakmai gyakorlati lehetőséget.  
Ezek is bármely felsőoktatási intézmény hallgatója számára elérhető, aki megfelel a feltételeknek.

A hazai gyakornoki programjaink jelentkezési határideje egységesen: 2021. október 30.

A Global Water Partnership gyakornoki program jelentkezési határideje 2021. október 31.

További információ a https://kbka.org/palyazatok/ oldalon található.