Újabb állami elismerést kapott a Rejtő Kar egyik oktatója

A Környezetvédelmi Világnap alkalmából Lantos Csaba energiaügyi miniszter elismerésben részesítette a környezetvédelemben kiemelkedő teljesítményt nyújtott szakembereket. Ebből az alkalomból a Rejtő Kar egyetemi adjunktusa, Dr. Ágoston Csaba Gábor “Környezetünk védelméért” Emlékplakett  elismerést vehetett át.

Az elismeréseket Dr. Raisz Anikó környezetügyértért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkát, és Dr. Bándi Gyula az Alapvető Jogok Biztosának a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó helyettese adták át. 

Államtitkár asszony kiemelte, hogy kollégánk az elismerést szerteágazó tevékenységének elismerése mellett, a jövő nemzedékek környezeti nevelésében nyújtott kiemelkedő teljesítményéért kapja.

A Kar vezetése nevében Dr. habil Koltai László és Bodáné Dr. Kendrovics Rita dékánhelyettes gratulált a kitüntetettnek, kiemelve, hogy különösen fontosnak és értékesnek tartják Dr. Ágoston Csaba eredményeit. 

Ennek kapcsán a dékán elmondta, hogy a Rejtő Kar oktatói és kutatói számos területen vizsgálják a környezeti neveléssel kapcsolatos kérdéseket, mint például a hatékony pedagógiai módszerek, a tantervi tartalmak fejlesztése, a környezeti tudatosság mérése, a fenntarthatóságra nevelés lehetőségei. A kutatási eredményeket a Rejtő Kar oktatási és nevelési tevékenységében is hasznosítják, ezáltal biztosítva a legmagasabb színvonalú tudásátadást a hallgatók számára.


A jelenlegi oldal frissítve: 2024.06.13.