Dékáni köszöntő

Tisztelettel köszöntöm Önt Karunk honlapján!

A Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar és jogelődje közel fél évszázados működése során több, komoly átalakuláson ment keresztül, folyamatosan alkalmazkodott az új helyzetekhez és kihívásokhoz. Küldetésünk azonban nem változott: olyan jól felkészült szakemberek képzése, akik képesek környezetünket, használati tárgyainkat, mindennapi életünket biztonságosabbá, kényelmesebbé és szebbé tenni.

A felhalmozott magas szintű szakmai tudás, a valós és élő ipari kapcsolatrendszer és a minősített oktatóink magas aránya nem csak a tudás megőrzését, hanem új tudományos és innovációs eredményeket is garantál.

Egyetemi karként egyik fő feladatunk az oktatás. Büszkék vagyunk arra, hogy felsőoktatási szakképzés mellett három magyar és két angol nyelvű alapszakon, valamint két mesterszakon 1200 hallgató választott minket. Hallgatóink mesterszakos tanulmányaik után a kar által alapított Anyagtudományi Doktori Iskolában folytathatják tanulmányaikat.

2017-ben indult a karon a duális képzés, amely jól példázza az oktatás és az ipar szoros és hatékony együttműködését.

Az emberiség rendelkezésére álló erőforrások között az anyagot és az energiát szokták megemlíteni. Egészítsük ki ezt a felsorolást a tudással, amely olyan erőforrás, ami folyamatosan bővíthető, és egyben záloga műszaki és kulturális értékeink megőrzésének és bővítésének.

Kívánok Önnek eredményes böngészést honlapunkon, és remélem, hogy ezt a virtuális találkozást személyes kapcsolat is követi. 

Bízom benne, hogy hallgatóként, együttműködő partnerként, személyesen is köszönthetjük Önt a Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar Doberdó utcai épületében.

Dr. habil. Koltai László dékán