KÖNNYŰIPARI ALAPSZAK

Válaszd a könnyűipari mérnöki szakot, ahol a szaktudás és a kreativitás találkozik!

Mi vár rád a 7 féléves képzés alatt, amit nappalin és levelezőn is elvégezhetsz?

  • Teret engedünk kreativitásodnak, és az itt elsajátított mérnöki gondolkodásmód segítségével szakszerűen megtervezheted termékképes ötleteidet.
  • Olyan egyedi és korszerű technológiai tudást sajátíthatsz el, ami az iparban rendkívül keresett, és amit a műszaki élet bármely területén eredménnyel hasznosíthatsz.
  • Az itt megszerzett ismereteidet az erős gyakorlati oktatás révén kipróbálhatod laborjainkban, így a munkaerőpiac versenyképes résztvevője lehetsz.
  • Az élet minden területén fontos a minőségirányítás, és mi megmutatjuk Neked, hogyan készíthetsz sorozatgyártásban is környezettudatos, gazdaságos és színvonalas termékeket.
  • A nyomda-, csomagoló-, papírfeldolgozó ipar, valamint a divattermék technológia és a minőségügy területén jó elhelyezkedési és kereseti lehetőségeket találsz.

Az ötödik félévtől választható specializációk várnak Rád, hogy pontosan azt csinálhasd, amit mindig is szerettél volna:

NYOMTATOTT MÉDIA-, CSOMAGOLÁSTERVEZÉS ÉS TECHNOLÓGIA SPECIALIZÁCIÓ

A specializáció átfogja a nyomtatott kommunikáció, a csomagolás hagyományos és a legkorszerűbb digitális világát. A hallgatók gyakorlatot szereznek a tipográfia, az infomédia, a kiadói tevékenységhez szükséges szerkesztői ismeretek, valamint a modern tervező szoftverek és eszközök alkalmazásában. Megismerkednek a papírgyártás és feldolgozás, a nyomtatás, valamint a csomagolóipar legfontosabb anyagaival, technológiáival és gépi berendezéseivel.

A karnak hagyományosan jó kapcsolata van a hazai nyomda- és csomagoló közép- és nagyvállalataival, valamint a külföldi beszállító cégek hazai képviseleteivel és az ágazat szakmai szervezeteivel, amelyek korszerű berendezések, gépek üzem közbeni működésének bemutatásával, valamint színvonalas szakmai előadásokkal, szakmai gyakorlat biztosításával segítik az oktatást.

DIVATTERMÉK TECHNOLÓGIA SPECIALIZÁCIÓ

Ez a divatorientált specializáció alapvetően a textil-, ruha- és bőrtermékek fejlesztésével, konstrukciójával, gyártási technológiákkal és szervezéssel foglalkozik.
Az elméleti módszerek gyakorlati megvalósítása korszerű gépekkel felszerelt laboratóriumainkban, míg a számítógépes gyártmánytervezés és gyártásszervezés az iparban is alkalmazott rendszerrel történik.

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI-RENDSZERFEJLESZTŐ SPECIALIZÁCIÓ

Olyan minőségügyi szakemberek képzése a célunk, akik ismerik a termékek előállításának és a szolgáltatások megvalósításának rendszerszemléletét.
A könnyűipari mérnöki szakon megismert terméktechnológiák és folyamatelemzések ismeretében az itt végzett hallgatók a termelő és szolgáltató ágak számos igényeinek képesek megfelelni, mert a tanulmányaik során olyan módszereket, értékeléseket és ismereteket sajátítanak el, amelyek nélkül a ma korszerűen működő cégek vállalat- és termelésirányítása elképzelhetetlen.

Jelentkezz még ma!

Kérdésed merült fel?
Keress az alábbi elérhetőségeinken!


ELÉRHETŐSÉG:
Cím: 1034 Budapest, Doberdó út 6.9
TELEFON:
Dékáni Hivatal
+36 (1) 666-5907
+36 (1) 666-5905