Újabb eredmény a nemzetköziesítés területén – Az Óbudai Egyetem Rejtő Kara fogadta a törökországi Ege University delegációját

Az Óbudai Egyetem Rejtő Karára érkezett az Izmiri Ege University delegációja. A látogatás célja az oktatási feladatok mellett a két egyetem közötti együttműködési lehetőségek további fejlesztése. A delegációt Prof. Dr. A. Candaş Adigüzel Zengin az Ege University nemzetközi kapcsolatok koordinátora vezette. A delegáció tagjai voltak Prof. Dr. Gökhan Zengin és Dr. Ebru Bozaci egyetemi oktatók is.

A látogatás során a delegáció találkozott az Óbudai Egyetem Rejtő Karának vezetőségével, beleértve Dr. habil. Koltai László dékánt, valamint a határon túli képzések koordinátorát Dr. Oroszlány Gabriellát és a Kar nemzetközi koordinátorát Virágh Tibort. A felek megbeszélték a két egyetem közötti lehetséges együttműködési területeket, a Pannónia diák- és oktatócsere programot, a kutatási projektek közös megvalósításának további lehetőségeit, és a közös publikációkat is.

Dr. habil. Koltai László üdvözlőbeszédében kiemelte a nemzetközi együttműködés fontosságát az oktatásban és a kutatásban. “Meggyőződésünk, hogy a két egyetem közötti együttműködés kölcsönösen előnyös lesz mindkét intézmény számára” – mondta a dékán

Prof. Dr. A. Candaş Adigüzel Zengin köszönetét fejezte ki a baráti fogadtatásért, és hangsúlyozta az Ege University elkötelezettségét a nemzetközi partnerségek iránt. “Örömmel várjuk a további együttműködést az Óbudai Egyetemmel” – mondta az Ege University nemzetközi kapcsolatok koordinátora.

A delegáció a látogatása során, a szakmai előadások mellett, a résztvevők megtekintették az Óbudai Egyetem Rejtő Karának campusát és laboratóriumait, és találkozott a hallgatókkal és oktatókkal is. Az érdeklődők a szakmai tartalmak mellett megtudhatták azt is, hogy az Izmiri Ege Egyetem (Ege Üniversitesi) Törökország egyik legrangosabb egyeteme, amelyet 1955-ben alapítottak. Izmir városában található, Törökország harmadik legnépesebb városában, az Égei-tenger partján. Az egyetemnek 19 kara, 102 tanszéke és 13 kutatóintézete van, és több mint 40 000 hallgatót oktat.

Az Ege Egyetem a tudomány és a technológia széles skáláját kínálja, beleértve a mérnöki tudományokat, az orvostudományt, a természettudományokat, a társadalomtudományokat és a művészeteket. Az egyetem számos angol nyelvű programot is kínál nemzetközi hallgatók számára.

Az Ege Egyetem aktívan részt vesz a nemzetközi kutatási projektekben, és erős kapcsolatokkal rendelkezik más egyetemekkel és kutatóintézetekkel a világ minden tájáról. Az egyetem elkötelezett a fenntarthatóság mellett, és számos kezdeményezést vezet a környezet védelmére.

Ez a látogatás fontos lépés volt a két egyetem közötti kapcsolatok erősítésében, és remélhetőleg hosszú távú és gyümölcsöző együttműködéshez vezet majd.


A jelenlegi oldal frissítve: 2024.07.24.