Az Óbudai Egyetem Rejtő Karán is sikerrel lezajlott a 2024-évi Kutatók Éjszakája és az őszi alumni találkozó

Az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kara idén is aktív résztvevője volt a Kutatók Éjszakája eseménysorozatnak. A 2024. szeptember 27-én megrendezett eseményen a Kar számos izgalmas programmal várta a látogatókat, akik bepillantást nyerhettek a könnyűipar, a terméktervezés és a környezetmérnöki tudományok világába.

A rendezvényen a Kar kutatói interaktív bemutatókkal, előadásokkal és laborlátogatásokkal színesítették a programot. A résztvevők megismerkedhettek a legújabb kutatási eredményekkel, kipróbálhattak különböző kísérleteket, és beszélgethettek a szakemberekkel. A gyerekek számára is számos érdekes programmal készültek, így a családok is kellemesen tölthették az estét.

Nagy örömünkre szolgál, hogy idén is ilyen sokan ellátogattak hozzánk a Kutatók Éjszakáján” – mondta el Dr. habil Koltai László a Kar dékánja. „Célunk, hogy a tudományt közelebb hozzuk az emberekhez, és megmutassuk, hogy a kutatás nemcsak izgalmas, de a mindennapi életünket is jelentősen befolyásolja.” –tette hozzá.

A rendezvényen olyan témák kerültek terítékre, mint a fenntartható anyagok, az újrahasznosítás, a környezetbarát technológiák, valamint a könnyűipari termékek fejlesztése.” emelte ki a témák közül Bartha Eszter a Dékáni Hivatal vezetője.

A látogatók megismerkedhettek például az anyagvizsgálatok speciális lehetőségeivel, a kompozit anyagok alkalmazásával, és a környezetszennyezés csökkentésére irányuló innovatív megoldásokkal.

A Kutatók Éjszakája az Óbudai Egyetem Rejtő Karán minden évben nagy sikerrel zajlik, és egyre több érdeklődőt vonz. Az RKK vezetősége kiemelten fontosnak tartja a tudomány népszerűsítését, és továbbra is számos programmal készül a jövőben is.

Az Óbudai Egyetem Rejtő Karán nagy sikerrel zajlott le az idei öregdiák találkozó is. Az alumni rendezvényen számos egykori hallgató látogatott vissza alma materébe, hogy felidézzék egyetemi éveik emlékeit és kapcsolatot építsenek egymással. Az Egyetem hívására közel száz öregdiák érkezett a Doberdó úti épületbe, hogy felidézzék egyetemi éveik emlékeit és megismerjék a Kar legújabb fejlesztéseit. A rendezvényen előadások, beszélgetések, valamint egy fergeteges koncert színesítette a programot. 

Az egykori hallgatók elismeréssel nyilatkoztak a Kar fejlődéséről és örömmel fogadták a lehetőséget, hogy újra találkozhassanak egykori tanáraikkal és évfolyamtársaikkal.


A jelenlegi oldal frissítve: 2024.10.01.