Aktuális információk

Tájékoztató a 2020. 11. 20-i Intézkedési tervhez kapcsolódó oktatás szervezést érintő feladatokról

2020/11/25

Tisztelt Kollégák és Hallgatók!

Egyetemünkön a koronavírus okozta járvány helyzet kezelése kapcsán digitális oktatásra tértünk át 2020. november 11-től. A Hallgatók az ezzel kapcsolatos információkat a Neptun rendszerben olvashatják a 23/2020. (XI.11) rektori-kancellári közös utasításban, az oktatók az oktatásszervezéssel kapcsolatos előírásokat e-mailben kapták meg.  
A félév végéhez közeledve néhány fontosabb részletre hívjuk fel a figyelmet jelen tájékoztatóban.

A Terméktervező Intézet ismét a Design Héten!

2020/10/16
A Terméktervező Intézet ismét a Design Héten!

Sikeresen lezajlott a design szakma legrangosabb hazai rendezvénye, a Design Hét Budapest fesztivál, melynek fővédnöke és finanszírozója a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, szervezője a Magyar Formatervezési Tanács volt.

Az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Karának (RKK) Terméktervező Intézete 2013 óta vesz részt a Design Hét programjaiban, így ebben az évben is két témával szerepelt a neves rendezvényen, mely idén hibrid formában valósult meg, október első hetében.

Fókuszban a kiegészítők

2020/10/08
Fókuszban a kiegészítők

2020 október elsején újra elstartolt a design szakma legrangosabb hazai rendezvénye, a Design Hét Budapest fesztivál. Az RKK Terméktervező Intézete 2013 óta vesz részt a Design Hét programjaiban, így ebben az évben is két témával szerepel a neves rendezvényen, mely idén hibrid formában valósul meg. Tavaly az Óbudai Egyetem adott otthont a Hova tovább? kreatívipari felnőttképzési iskolabörzének, most azonban az ipari termék- és formatervező mérnöki szak online felületen mutatkozik be az érdeklődők előtt.

A másik esemény a „Fókuszban a kiegészítők” című online konferencia, a 2018-ban kezdődött „Fókuszban a tervezőgrafika” és a 2019-es „Fókuszban a divattervezés” konferenciák szerves folytatása.

Idén a hazai cipő- és táskatervezők mutatják be legújabb termékeiket, pályafutásukat és márkaépítési stratégiájukat.

Hallgatónk sikeres részvétele a Budapest Central European Fashion Weeken

2020/09/23
Hallgatónk sikeres részvétele a Budapest Central European Fashion Weeken

A Magyar Divat & Design Ügynökség 2020. szeptember 10. és 13. között rendezte meg a Budapest Central European Fashion Week-et, melyen a magyar divattervezők mutathatták be legújabb kollekciójukat. A  Young Talents Show-ra Ferencz Noémi, idén júniusban államvizsgázott, ipari termék- és formatervező mérnök hallgatónk is benevezett és márkakollekciójával részvételi lehetőséget nyert a látványos eseményen!

Verseny az egészségért programsorozat

2020/09/21
Verseny az egészségért programsorozat

Kedves Hallgatók!

Küldjük a legújabb videót a Verseny az egészségért programsorozat keretében. A legújabb videóink itt érhetők el:

...és ne feledjétek:

Play hard, take care!

Üdvözlettel:
Az Óbudai EFI csapata

Erasmus pályázati időszak a 2020/21 tavaszi félévre

2020/09/21
Erasmus pályázati időszak a 2020/21 tavaszi félévre

Kedves leendő Erasmus-hallgató!

Újra itt a pályázati időszak, újra itt a lehetőség, hogy az Erasmus+ keretein belül világot láss. Vágj bele, és tanulj külföldön vagy végezd el szakmai gyakorlatod a kedvenc országodban!

A járványhelyzetre való tekintettel, a tájékoztatók és a mobilitási iroda fogadóórái is online formában zajlanak. A fogadóórát különösen azoknak ajánljuk, akik szeretnének több kérdést is feltenni vagy egyedi tanácsadásban részesülni.

O365/Teams fiók

2020/09/15
O365/Teams fiók

Tisztelt Hallgatók!

Nagyon sok O365/Teams fiók létrehozására irányuló kérés érkezik közvetlenül az Informatikai Osztályra, amely okán szeretnénk jelezni azt, hogy O365 fiókot minden hallgató saját magának tud létrehozni, miután szabályosan beiratkozott, és a Neptun rendszerben a féléve aktív. A regisztrációt az https://o365.uni-obuda.hu felületen tudja elvégezni.

Smart City Challenge

2020/09/08
Smart City Challenge

2020 második felében kerül megrendezésre az MCC-DJPlab Smart City Challenge csapatverseny a Mathias Corvinus Collegium diákjainak, valamint a DJPlab és a Civitas Sapiens szakértőinek szervezésében.
A tavalyi nagy siker után idén a verseny témája az okos egyetemi campus, illetve ennek innovatív módon történő fejlesztési lehetőségei.

Oldalak