Büszkék vagyunk Rájuk! – Az Óbudai Egyetem Rejtő Karának diákjai is jól szerepeltek a XXV. Műszaki Tudományos Diákköri Konferencián Temesváron

Az Óbudai Egyetem Rejtő Karának hallgatói is részt vettek a Temesvári Műszaki Tudományos Diákköri Versenyen, amely 2024. május 10-12. között került megrendezésre a Temesvári Politechnikai Egyetemen.

A versenyen a Kárpát-medence számos felsőoktatási intézményéből közel 70 TDK-s vett részt, akik hét szekcióban mutatták be kutatási eredményeiket.

Az Óbudai Egyetem Rejtő Kara két hallgatóval és több oktatóval képviseltette magát a versenyen. Bacsa Tamás „Számítógépház és csomagolásának tervezése” című dolgozatát a Gépészmérnöki (2) tagozatban mutatta be, míg Mikus Mátyás „Fás legelő környezetrekonstrukció drónos felméréssel támogatva” című munkája az Alkalmazott Informatika (1) tagozatban versenyzett. Mind a két hallgató szép és értékes előadást tartott, amit a zsűri szóban ki is emelt.

Dr. habil Koltai László a Rejtő Kar dékánja, aki a Gépészmérnök (1) tagozat zsűrielnöki feladatait is ellátta a versenyen úgy nyilatkozott, hogy az eredményekhez hozzájárultak a Rejtő Kar erős kutatási hagyományai, valamint a diákkörök aktív munkája. A Rejtő Kar karvezetése gratulál a hallgatóknak és a diákkörök vezetőinek a kiváló eredményekhez!

A TMTDV a legrégebbi és legtekintélyesebb műszaki tudományos diákköri verseny Magyarországon és Romániában. A verseny célja a tehetséges diákok kutatási kedvének felkeltése, a tudományos utánpótlás nevelése, valamint a felsőoktatási intézmények közötti tudományos kapcsolatok erősítése.

Az Óbudai Egyetem Rejtő Karának diákjai a XXV. Műszaki Tudományos Diákköri Konferencia részvételükkel ismét bizonyították, hogy a Kar a műszaki felsőoktatás egyik kiemelkedő intézménye Magyarországon. A diákkörök aktív munkája és a Rejtő Kar erős kutatási hagyományai révén a Kar hallgatói kiválóan felkészültek a jövőbeli kihívásokra.


A jelenlegi oldal frissítve: 2024.05.16.