Sikeresen lezajlott a Cs+P Szakmai Nap a Rejtő Karon

Az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar (RKK) és a Papír- és Nyomdaipari Műszaki Egyesület (PNyME) a Nyomdaipari Szakemberképzésért Alapítvány támogatásával 2024. május 9-én, 10 órakor tartotta a Cs+P Szakmai Nap címen rendezett tudományos konferenciáját, amely nagy sikerrel zárult. A rendezvény célja a csomagolásipar szakembereinek, kutatóinak és oktatóinak összehozása volt, hogy megvitassák a legújabb trendeket, fejlesztéseket és kihívásokat.
A konferenciát Dr. Borbély Ákos egyetemi docens és Tóth Gábor ügyvezető nyitotta meg, akik köszöntötték a jelenlévőket és tolmácsolták a Rejtő Kar dékánjának Dr. habil Koltai László üdvözletét is.
Ezt követően kiváló és izgalmas szakmai és tudományos előadások hangzottak el, amelyek a csomagolásipar különböző aspektusait érintették. A felszólalók között volt Seenger Viktor (Dunapack), aki az újrahasznosított papírok csomagolóipari alkalmazásáról beszélt, Franges Krisztina (OSZK), aki a design és a gépesítés szerepét mutatta be az Országos Széchényi Könyvtár állományvédelmében, Fábián Endre (STI Petőfi Nyomda Kft.), aki a nyomtatott, hajtogatott dobozgyártás trendjeit vázolta fel, Dr. Madai Gyula, aki az élelmiszerrel közvetlenül érintkező csomagolóanyagok új szabályozásait ismertette, Dr. Németh Róbert (ÓE), aki a csomagolástervezés legújabb irányzatait mutatta be, Hidegkuti Gergely (BOBST): akitől a karbantartás/üzemeltetés a mesterséges intelligencia segítségével témakörben hallhattak előadást az érdeklődők és Nagy Miklós (CSAOSZ), aki a visszaváltási rendszert nemzetközi kitekintésben elemezte. Kecskés Katalin és Magyar Róbert, akik a GS1 sikeres workshop keretében a vonalkódok jövőjét és a jövő kódjait tárgyalták a délután kezdeteként.
A konferencia záróakkordjaként a Hungaropack Student díjátadó ünnepségére került sor.
A Cs+P Szakmai Nap kiváló platformot teremtett a csomagolásipar szereplői számára a tudásmegosztásra, a hálózatépítésre és a jövőbeli együttműködések megalapozására. A konferencia kiemelkedő sikere a szervezők és a résztvevők lelkesedésének, elkötelezettségének és magas színvonalú szakmai munkájának köszönhető.


A jelenlegi oldal frissítve: 2024.05.21.