Könnyűipari mérnöki BSc szak

Diploma megnevezése: Könnyűipari mérnök (Bachelor’s Degree in Light Industry Engineering)

BSc képzés – nappali (7 félév) és levelező (7 félév)

A képzés célja

A könnyűipari mérnöki szakon végzett mérnökök képesek a specializációjuknak megfelelő területen termékek tervezésére, gyártási folyamatok előkészítésére, irányítására és minden ezekkel összefüggő feladatra. Tudásukat a kapcsolódó alkalmazási területeken, például a kereskedelemben vagy akár az új mérnökgenerációk oktatásában is hasznosíthatják. A kar elődjén, a Könnyűipari Műszaki Főiskolán végzettek ma a műszaki-gazdasági élet minden területén megtalálhatók. Jelentős részük sikeres életpályát befutva magas szintű vezető lett, sokan külföldön értek el sikereket.

Elhelyezkedési lehetőségek

A BSc szintű képzés elvégzése után két lehetőség közül is választhat egy immár végzett mérnök. Amennyiben tudását tovább szeretné mélyíteni, bekapcsolódhat számos, a lineáris képzés következő fázisát jelentő ún. MSc szintű képzésbe (ami a BSc-re épülve a mai egyetemi szintű képzésnek felel meg).

Amennyiben kikívánkoznak a “zord” piaci életbe, úgy kis- és közép-vállalkozások, valamint multinacionális cégek műszaki-gazdasági szakembereiként egyaránt megállják majd helyüket. Tevékenységükre a teljes termék-előállítási folyamatban (kutatás, tervezés, értékesítés, gyártás-előkészítés, irányítás) szükség van.

A műszaki és mérnöki ismereteket megalapozó első 4 félév jellegzetes tantárgyai:

matematika, informatika, műszaki kémia, mechanika, integrált irányítási rendszerek, méréstechnika, tervezéselmélet, folyamatszervezés, technológiaelmélet, szabályozás és vezérlés, közgazdaságtan, vállalatgazdaságtan, jogi ismeretek, logisztika, mérnöki kommunikáció, project menedzsment, műszaki rajz, környezettan stb.

A negyedik félévben a hallgató három specializáció közül választhatja ki a számára legjobban tetszőt.


Képzési program >>


A jelenlegi oldal frissítve: 2022.11.05.