Pályázatok

Logisztikai Csapatbajnokság 2021/22 JELENTKEZÉS!

Beadási határidő: 
2021/11/14
Típus: 
hallgatói

Tisztelt Hallgató és Oktató Kollégák!

A Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja immár 9. alkalommal szervezi meg az 1 200 000 Ft összdíjazású Országos Logisztikai Csapatbajnokságot.

A rendezvény a hazai logisztikai életben hiánypótló. Célunk a nappali tagozatos hallgatók tehetséggondozása, lexikális tudásuk, vezetői- és innovációs készségeik fejlesztése gyakorlati jellegű logisztikai feladatok megoldásán keresztül.

Részletes információk, versenykiírás, nevezési lap, népszerűsítő videó, plakát az alábbi linken keresztül érhetők el:
https://drive.google.com/drive/folders/1ny9IukGa_jVrdaramQk0lwRCIJeY5q7K...
Honlapi tájékoztatónk: https://nlvklub.hu/csapatbajnoksag/

Nevezési határidő: 2021. november 14.

Üdvözlettel,
Varga Violetta
NLV Klub
nlvklub@nlvklub.hu
http://nlvklub.hu/hu/
+36-20-347-0329

A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány ösztöndíjai és gyakornoki programjai 2021 ősz

Beadási határidő: 
2021/10/31
Típus: 
hallgatói

Chilében és Svédországban kutatni szándékozó PhD hallgatók számára indítunk újra Nemzetközi Ösztöndíjat. Ezek bármely felsőoktatási intézmény hallgatója számára elérhető, aki megfelel a feltételeknek.

Folytatódik a Fontus a BME hallgatói számára 30-ra bővült hellyel és a Gépészmérnöki kar vízügyhöz kapcsolódó képzésben részt vevő hallgatói számára is megnyitottuk.

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) Klímapolitikai Intézet hallgatói ösztöndíj célja, hogy vízvédelemmel vagy más természetvédelemmel, klímaváltozással, fenntarthatósággal, zöld innovációval foglalkozó rövid 1-3 hónapos képzésben vegyenek részt a támogatott képzési területeken hallgatók.

A Művészeti munka ösztöndíj célja, hogy másképp nehezen elérhető lehetőségeket tegyen lehetővé a művészeti területen PhD tanulmányaikat végző hallgatók számára, legyen ez tanulmányút, kiállítás, konferencia vagy belföldi/külföldi felsőoktatási intézménynél folyatott tanulmányok. Ezzel az Alapítvány célja az, hogy művészeti alkotásokon keresztül természetvédelemre, klímaváltozásra és fenntarthatóságra figyelmet felhívó művészek kihozhassák a szakmai maximumot a tanulmányaik során.

Az ösztöndíjaink jelentkezési határideje egységesen 2021. szeptember 30.

Októberben a gyakornoki programon elindítottuk újra mind tavalyi, mind új szakcégeknél. Köztük vannak olyan nagy és ismert cégek, mint az MVM, a MOL, a Siemens Energy, az MCC Klímapolitikai Intézete és a MÁV Zrt.
A Global Water Partnership-pel induló együttműködésünk kapcsán pedig Stockholmba és Pozsonyba kínálunk szakmai gyakorlati lehetőséget.  
Ezek is bármely felsőoktatási intézmény hallgatója számára elérhető, aki megfelel a feltételeknek.

A hazai gyakornoki programjaink jelentkezési határideje egységesen: 2021. október 30.

A Global Water Partnership gyakornoki program jelentkezési határideje 2021. október 31.

További információ a https://kbka.org/palyazatok/ oldalon található.

Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram 2022

Beadási határidő: 
2021/10/15
Típus: 
hallgatói

Magyarország Kormánya kiemelt fontosságúnak tartja, hogy a pályakezdő, magasan képzett és idegen nyelveket beszélő tehetséges fiatalok a diplomaszerzés után vonzó lehetőségként tekintsenek a közigazgatásra, így lehetőséget kínál a fiatalok számára, hogy szakmai karrierútjukat a hazai és nemzetközi közigazgatásban szerzett munkatapasztalattal alapozzák meg.

Papír karácsonyfadísz tervezési pályázat 2021

Beadási határidő: 
2021/11/10
Típus: 
hallgatói

2021-ben is versenyt hirdetünk a Magyar Grafika olvasók és a nyomdaipari, illetve vizuális kommunikációs és művészeti képzésben részt vevő diákok számára a Magyar Grafika 2021. decemberi számában bekötött mellékletként megjelenő stancolt papír karácsonyfadísz tervezésére.

Pályázatunk idén hatodik alkalommal kerül meghirdetésre. Nevezési díj és honorárium sincs, ez egy remek szakmai kihívás és minden résztvevő számára „örömzene”. Hivatalos eredményhirdetés a Grafikarácsony rendezvényünkön és a Magyar Grafika decemberi számában. A pályázatok beadási határideje: 2021. november 10., szerda. A terveket pdf-ben és AI-ben várjuk. A dísz tervezéséhez információk: kivitelezési alapanyag: fehér, nyomatlan, 270 g/m2-tömegű GC1 karton, Technológia: hagyományos stancforma, Méret: 125×180 mm-es mezőben férjen el a dísz, G betű felhasználása előnyt jelent. A legjobb pályamunkát a Magyar Grafika mellékleteként megjelentetjük az alkotó és a felkészítő tanár megjelölésével. A felkészítő tanárok és a résztvevők emléklapot kapnak, illetve a legjobb terv alkotóját oklevéllel jutalmazzuk és a Grafikarácsony minden résztvevőjének tiszteletpéldányt biztosítunk.

A nevezéseket a faludi@mgonline.hu e-mail címre várjuk.

K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat 2021

Beadási határidő: 
2021/09/30
Típus: 
hallgatói

K&H Csoport a K&H Egészséges Társadalomért Alapítvánnyal közösen (a továbbiakban: K&H) ösztöndíjpályázatot hirdet a magyarországi, agrárképzést folytató egyetemek és főiskolák alap-, mester- és PhD képzésben résztvevő hallgatói számára. Az ösztöndíj célja, hogy anyagi támogatással segítse az agrárágazat egészségesen fenntartható, hosszú távú fejlődését szem előtt tartó hallgatók tanulmányát, kutatómunkáját. A pályázatban három kategóriában összesen maximum 8 pályázat nyer ösztöndíjat.

Demonstrátori pályázati felhívás 2021/22/1. félévre

Beadási határidő: 
2021/08/27
Típus: 
hallgatói

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

a 2021/22. tanév I. félévére

Az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kara az Óbudai Egyetem demonstrátori rendszerről szóló szabályzata (az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata III. kötet, az Óbudai Egyetem Hallgatói Követelményrendszerének 4. melléklete) alapján pályázatot hirdet

demonstrátori feladatkör

betöltésére a 2021/2022. tanév I. félévére

a Médiatechnológiai és Könnyűipari Intézetbe (MKI) és
a Terméktervező Intézetbe (TTI).

A pályázatokat 2021. augusztus 27-ig kell benyújtani a Dékáni Hivatalban Bodáné Dr. Kendrovics Rita oktatási dékánhelyettesnek.

MAE - Pályázati felhívás: diplomamunka/szakdolgozat mechanikai anyagvizsgálatok vagy/és az anyagszerkezeti vizsgálatok szakterületen

Beadási határidő: 
2021/07/20
Típus: 
hallgatói

MAGYAR ANYAGVIZSGÁLÓK EGYESÜLETE
www.mae2012.hutitkarsag@mae2012.hu

Pályázati felhívás

A Magyar Anyagvizsgálók Egyesülete (MAE) pályázatot hirdet olyan mérnökök számára, akik a diplomamunkájukat vagy a szakdolgozatukat a 2020–2021-es tanévben védték (védik) meg, és az elvégzett munkájuk témája meghatározó módon érinti a mechanikai anyagvizsgálatok vagy/és az anyagszerkezeti vizsgálatok szakterületét.

A pályázatnak az a célja, hogy elismerje az anyagvizsgálatok területén végzett, színvonalas hallgatói munkát, és lehetőséget biztosítson a nyerteseknek arra, hogy eredményeiket a széles szakmai nyilvánossággal is megismertethessék.

A pályázatra benyújtott diplomamunkák és szakdolgozatok közül az elnökség által végzett értékelési eljárás után 1., 2. és 3. díjat adunk ki mindkét kategóriában  (BSc illetve MSc).

Az első díjat elnyerő diplomamunka és szakdolgozat szerzőjének lehetőséget biztosítunk arra, hogy a MAE által 2021 őszén rendezendő szakmai fórumon előadásban mutassa be a munkája eredményeit.

Mindkét kategória 1–3. díjazottjai részére biztosítjuk, hogy a pályaművéből szakcikket készítve azt megjelentetjük az Anyagvizsgálók Lapja című szakmai folyóiratban.

Az érvényes pályázatokat beküldőknek egyéves, tagdíjmentes MAE-tagságot biztosítunk.

A pályázaton való részvétel feltételei

Pályázatot nyújthat be az, aki a 2020-2021-es tanévben - tehát 2020. december 1. után és 2021. július 12-ig – védte/védi meg az fent meghatározott témakörben a diplomamunkáját vagy a szakdolgozatát.

A pályázatnak tartalmaznia kell:

  1. A pályázó nevét és elérhetőségét (cím, telefon, e-mail).
  2. A pályázó nyilatkozatát, amelyben közli a megvédés során az írásművére kapott záróvizsga-bizottsági osztályzatot, és a hozzájárulást ahhoz, hogy a bírálóbizottság tagjai számára megadja a hozzáférést az írásművéhez.
  3. A diplomamunkát, illetve szakdolgozatot a feladatkiírással és a reá kapott bírálattal együtt, PDF-fájl formátumban.

Beküldési határidő: 2021. július 20.

A pályaműveket a MAE elnöksége két kategóriában értékeli – szakdolgozat és diplomamunka –, az alábbi díjazás szerint.

  1. 1. díj = 100 000 Ft
  2. 2. díj = 75 000 Ft
  3. 3. díj = 50 000 Ft

A pályázat beadásának módja:

A pályaművet és a kötelezően csatolandó dokumentumokat  – vagy azok letöltési címét – a következő címre kell beküldeni a beadási határidőig: titkarsag@mae2012.hu

Budapest, 2021. június 21.

Dr. Biró Gyöngyvér
a MAE elnöke