Pályázatok

Dr. Balogh Imre Emlékpályázat

Beadási határidő: 
2023/05/10
Típus: 
hallgatói

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója Dr. Balogh Imre özvegyének felajánlása alapján pályázatot hirdet a tűzvédelmi prevenció, vagy kárelhárítás területét érintő, a szakterület fejlődését, fejlesztését támogató pályamű elkészítésére. A pályázat célja a tűzvédelemi területen olyan aktuális témák igényes feldolgozása, amelyek elősegítik a terület fejlődését.

Pályázati felhívás | Magyar Anyagvizsgálók Egyesülete

Beadási határidő: 
2023/02/10
Típus: 
hallgatói

A Magyar Anyagvizsgálók Egyesülete 2022-ben is pályázatot hirdet olyan mérnökök számára, akik a diplomamunkájukat vagy a szakdolgozatukat a 2021–2022-es tanév második tanulmányi félévében, vagy a 2022–2023-as tanév első tanulmányi félévében védték vagy védik meg, és az elvégzett munkájuk témája meghatározó módon érinti a mechanikai anyagvizsgálatok vagy/és az anyagszerkezeti vizsgálatok szakterületét.

A pályázattal az a célja az egyesületünknek, hogy elismerje az anyagvizsgálatok területén végzett, színvonalas hallgatói munkát, és lehetőséget biztosítson a nyerteseknek arra, hogy eredményeiket a széles szakmai nyilvánossággal is megismertethessék.

Arra kérem Önt, hogy szíveskedjen ezt a felhívást az érintett kollégái és a hallgatóság számára jól megismerhető módon közzé tenni.

HTE Fekete László-díj pályázati felhívás

Beadási határidő: 
2022/10/01
Típus: 
hallgatói

A Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület az ICT szegmens jeles képviselőivel karöltve, a hazai távközlési és informatikai vezetői közösség kiemelt tagja, Fekete László emlékére egy impozáns szakmai kitüntetést hozott létre. A HTE Fekete László-díj pályázat keretein belül immáron harmadik éve keressük és jutalmazzuk az év innovátorát. Idén is várjuk azon Újítók jelentkezését, akik az infokommunikációs szegmensben alkotott termékük és/vagy szolgáltatásukon keresztül szívesen bemutatnák innovátori képességeiket és rátermettségüket!

A rövid pályázati anyagokat 2022. október 1. éjfélig várjuk, a legjobb pályamű pedig a szakmai elismerés mellett 1.000.000 Ft-os jutalmazásban is részesül.

Bővebb információt EBBEN a videóban igyekeztünk megosztani az érdeklődőkkel, további részletek pedig ITT találhatók!

Demonstrátori pályázati felhívás 2022/23/1. félévre

Beadási határidő: 
2022/08/26
Típus: 
hallgatói

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Az Óbudai Egyetem

Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kara

az Óbudai Egyetem demonstrátori rendszerről szóló szabályzata (az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata III. kötet, az Óbudai Egyetem Hallgatói Követelményrendszerének 4. melléklete) alapján pályázatot hirdet

DEMONSTRÁTORI FELADATKÖR

betöltésére a 2022/2023. tanév I. félévére.

Új Nemzeti Kiválóság Program 2022

Beadási határidő: 
2022/06/02
Típus: 
hallgatói

Kedves Érdeklődők!

Meghirdetésre került az 2022/2023 ÚJ Nemzeti Kiválóság Program Ösztöndíj a hallgatók számára a weboldalon és Neptunon keresztül. A jelentkezési határidő 2022.06.02.

Az Új Nemzeti Kiválóság Program 2022 elérési útja: https://uni-obuda.hu/unkp-2022/

K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat 2022 pályázati felhívás

Beadási határidő: 
2022/09/30
Típus: 
hallgatói

A K&H Csoport a K&H Egészséges Társadalomért Alapítvánnyal közösen (a továbbiakban: K&H) ösztöndíjpályázatot hirdet a magyarországi, agrárképzést folytató egyetemek és főiskolák alap-, mester- és PhD képzésben résztvevő hallgatói számára. Az ösztöndíj célja, hogy anyagi támogatással segítse az agrárágazat egészségesen fenntartható, hosszú távú fejlődését szem előtt tartó hallgatók tanulmányát, kutatómunkáját. A pályázatban három kategóriában összesen maximum 8 pályázat nyer ösztöndíjat. Ezen felül különdíjat kap az az egyetem, ahonnan a szakmai zsűri értékelése alapján a legértékesebb pályamunka/pályamunkák beérkeznek, illetve az a témavezető tanár, aki a legtöbb nyertes hallgató nevezését segíti.

A Kék Bolygó Alapítvány ösztöndíjai és gyakornoki programjai 2022 tavaszán

Beadási határidő: 
2022/03/02
Típus: 
hallgatói

Február 1.-től lehet jelentkezni az alábbi ösztöndíjainkra:

Chilében kutatni szándékozó PhD hallgatók számára indítunk újra Nemzetközi Ösztöndíjat. Ezek bármely felsőoktatási intézmény hallgatója számára elérhető, aki megfelel a feltételeknek.

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) Klímapolitikai Intézet hallgatói ösztöndíj célja, hogy vízvédelemmel vagy más természetvédelemmel, klímaváltozással, fenntarthatósággal, zöld innovációval foglalkozó rövid 1-3 hónapos képzésben vegyenek részt a támogatott képzési területeken hallgatók.

Az ösztöndíjaink jelentkezési határideje egységesen 2022. március 2.

Folytatódik a Fontus a BME hallgatói számára 30-ra bővült hellyel és a Gépészmérnöki kar vízügyhöz kapcsolódó képzésben részt vevő hallgatói számára is megnyitottuk.

A Fontus ösztöndíj jelentkezési határideje 2022. március 2.

Március 1-től a gyakornoki program pályáztatása elindul újra mind tavalyi, mind új szakcégeknél. Köztük vannak olyan nagy és ismert cégek, mint az MVM, a MAVIR, a MOL, az MCC Klímapolitikai Intézete és a MÁV Zrt.

A Global Water Partnership-pel való együttműködésünk kapcsán pedig Stockholmba és Pozsonyba kínálunk szakmai gyakorlati lehetőséget.  
Ezek is bármely felsőoktatási intézmény hallgatója számára elérhető, aki megfelel a feltételeknek.

A hazai gyakornoki programjaink jelentkezési határideje egységesen: 2022. március 30.

A Global Water Partnership gyakornoki program jelentkezési határideje 2022. március 31.
 
Amennyiben erre lehetőség van, úgy kérjük ossza meg az intézménye hallgatóival az Alapítványunk által kínált szakmai lehetőségeket.

További információ az Ösztöndíj és gyakornoki programok - Kék Bolygó Alapítvány (kekbolygoalapitvany.hu) oldalon található.