Pályázatok

EIT Raw Materials Pre-Jumpstarter Workshop

Beadási határidő: 
2020/11/29
Típus: 
hallgatói

EIT Raw Materials Pre-Jumpstarter Workshop (november 30.)

Elindult a jelentkezés az EIT Raw Materials Pre-Jumpstarter Workshop-ra, amelynek keretében várjuk azokat a csapatokat, amelyek fenntartható termékeket vagy szolgáltatásokat kínálnak a nyersanyag-ágazatban az ország bármely pontján.

Amennyiben van a látókörükben olyan innovatív projekt, amely érdekelt lehet a workshopban való részvételben és élne ezzel a lehetőséggel, kérjük a program felhívásának továbbítását (lejjebb található a hírlevél).

A Green Brother Blog Facebook oldalalunkon elérhető bejegyzés is megosztható:  
https://www.facebook.com/greenbrotherblog/photos/a.193535722302120/20184...

Az érdeklődők jelentkezését november 29 -ig várjuk!  
Jelentkezés: https://t.ly/KQUX.

Amennyiben további kérdése felmerül, keressen bizalommal a 0630/6070-288-as telefonszámon.

Köszönettel, Tóth Veronika

IEEE HS Student Paper Contest

Beadási határidő: 
2020/12/05
Típus: 
hallgatói

Az IEEE Hungary Section (IEEE HS) minden évben pályázatot hirdet felsőoktatási intézmények hallgatói számára "Student Paper Contest" címmel. A pályázaton a felhívásban megjelölt
időszakban készült, az IEEE szakterületi spektrumába tartozó magyar vagy angol nyelvű szakmai cikkek és dolgozatok vehetnek részt, amelyeknek szerzői magyar felsőoktatási intézmények aktív jogviszonnyal rendelkező BSc/MSc/PhD hallgatói. Közös szerzőség esetén több hallgató is pályázhat ugyanazzal a művel, legfeljebb három főig. A pályázatnak nem feltétele az IEEE tagság. A pályázat nem zárja ki a máshol publikált, akár már máshol díjazott műveket sem. A hallgatói jogviszonnyal nem rendelkező társszerzővel (pl. témavezetővel) közös cikk csak akkor nevezhető be, ha a pályázó hallgató(k) neve a szerzői listában előbb szerepel, mint a nem pályázó társszerző(k) neve.

Benevezhető művek:

  • tudományos folyóirat cikk
  • tudományos konferencia cikk
  • TDK dolgozat
  • dokumentált projektmunka (amennyiben az nem a kötelezően teljesítendő tanulmányok keretében született)

Szakdolgozat/diplomamunka nem nevezhető, mivel az az egyetemi tanulmányok kötelezően teljesítendő része. Ha a TDK dolgozat alapján később szakdolgozat/diplomamunka született, az nem zárja ki a TDK dolgozat benevezhetőségét, de ebben az esetben is csak a TDK munka nevezhető, a diplomatervezés keretében született többletmunka már nem.

A pályázatokat az IEEE HS elnöke által felkért bíráló bizottság rangsorolja, amely alapján az IEEE HS elnöke dönt az odaítélt díjakról. Megosztott díjak is kiadhatók. Nagyszámú pályázat beérkezése esetén a bíráló bizottság a pályaműveket utólagosan kategorizálhatja.

Az elismerés formája angol nyelvű oklevél, amelyet az IEEE HS elnöke és az Awards & Recognition Chair ír alá. A díj átadására az IEEE HS egyik kiemelt rendezvényén kerül sor. Az évente kiadható díjak száma nincs korlátozva.

Díjazás: I. helyezés: 30e Ft, II. helyezés 20e Ft, III. helyezés: 10e Ft

A pályázaton a 2019. december 1. és 2020. november 30. között megjelent művek vehetnek részt.

A közlésre már elfogadott műveket is csak a megjelenés után lehet benevezni.

Konferencia publikáció esetén a megjelenés dátuma a konferencia első napja. Folyóiratban vagy szerkesztett könyvben történő változatlan utóközlés a megjelenés dátumát nem módosítja.

TDK dolgozatok esetén a megjelenés dátuma az intézményi TDK Konferencia napja. Egy esetleges OTDK részvétel a megjelenés dátumát nem módosítja, mivel az OTDK dolgozat az intézményi TDK-hoz képest nem hordozhat új eredményeket.

A pályázatokat PDF formátumban kell benyújtani a lamar@uni-obuda.hu email címen.

A pályaművekkel kapcsolatosan terjedelmi és formai előírás nincs, azokat az eredeti megjelenés szerinti alakban, módosítás nélkül kell benyújtani.

A pályázathoz intézményi igazolást kell mellékelni, amely tanúsítja, hogy a pályázó a pályamű megjelenésének félévében AKTÍV hallgatói jogviszonyban állt. Az igazolásnak tartalmaznia kell a képzési szintet is (BSc/MSc/PhD), amelyben a hallgató a pályamű megjelenésekor részt vett. Az igazolást a pályaműtől elkülönített PDF fájlként kell csatolni. Kizárolag lepecsételt és aláírt igazolás fogadható el.

Projektmunka esetén a pályázónak nyilatkoznia kell, hogy az nem a kötelezően teljesítendő tanulmányok keretében született. A nyilatkozatot a pályaműtől elkülönített PDF fájlként kell csatolni.

Benyújtási határidő: 2020. december 5. 12:00

Várható elbírálás és értesítés: 2021. január 10.

Prof. Kovács Levente
elnök, IEEE HS

Lamár Krisztián
Awards & Recognition Chair, IEEE HS

ABB Női mentorprogram műszaki hallgatóknak 2021

Beadási határidő: 
2020/11/13
Típus: 
hallgatói

Az ABB Kft., mint Kiíró, "ABB Női mentorprogram" elnevezéssel pályázatot hirdet a műszaki felsőoktatásban - az energetika és automatizálás területén - tanuló főiskolai / egyetemi női hallgató számára.

Programunk célja, hogy erősítsük a nők részvételét és növeljük munkavállalási kedvüket a műszaki vonalon, illetve lehetőséget biztosítsunk arra, hogy a női hallgatók már tanulmányaik során megismerkedhessenek egy nemzetközi cég termékeivel, szolgáltatásaival, működésével.

A program során maximum 10 fő női hallgató kerül kiválasztásra. A programban résztvevő hallgató a Kiíró cég vezetői, vagy meghatározó szakemberei közül saját dedikált mentort kap, akikkel a félév során 5 alkalommal (személyes és/vagy online) konzultáción vehet részt. A nyertesek továbbá betekintést nyerhetnek egy multinacionális cég mindennapjaiba, gyárlátogatáson vehetnek részt, találkozhatnak az ABB női vezetőivel, HR szakemberektől személyes és/vagy online konzultáció keretében tanácsot kaphatnak a későbbi elhelyezkedéshez, vagy akár gyakornokként aktívan részt vehetnek a munkában. Emellett megismerhetik, hogy milyen különböző életpálya modellek léteznek a műszaki területen.

Tanulmányi Ösztöndíjprogramot hirdet a Paks II. Zrt.

Beadási határidő: 
2020/11/30
Típus: 
hallgatói

A Paks II. Zrt. Tanulmányi Ösztöndíjprogramot hirdet biztonságtechnikai mérnöki, energetikai mérnöki, építőmérnöki, fizikus, gépészmérnöki, környezetmérnöki, mechatronikai mérnöki, mérnökinformatikus, műszaki menedzser, vegyészmérnöki és villamosmérnöki szakok valame-lyikén alap- vagy mesterképzési tanulmányokat folytató, nappali tagozatos hallgatók számára!

Új KBKA ösztöndíj és gyakornoki programok 2020-ban

Beadási határidő: 
2020/11/01
Típus: 
hallgatói

Ősszel számos ösztöndíjat és gyakornoki programot pályáztat meg a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány.

A Kutatási munka ösztöndíj 4 pozícióra bővült és speciális ösztöndíjakat indítunk Chilében és Svédországban kutatni szándékozó PhD hallgatók számára. Ezek bármely felsőoktatási intézmény hallgatója számára elérhető, aki megfelel a feltételeknek.

Folytatódik a Fontus a BME hallgatói számára 20-ra bővült hellyel.  

Az ösztöndíjaink jelentkezési határideje egységesen 2020. szeptember 30.

 

Októberben a gyakornoki programon indítjuk újra mind tavalyi, mind új szakcégeknél. Köztük vannak olyan nagy és ismert cégek, mint az MVM, a MOL és az E.ON

A Global Water Partnership-pel induló együttműködésünk kapcsán pedig Stockholmba és Pozsonyba kínálunk szakmai gyakorlati lehetőséget.  

Ezek is bármely felsőoktatási intézmény hallgatója számára elérhető, aki megfelel a feltételeknek.

A gyakornoki programjaink jelentkezési határideje egységesen: 2020. november 1.

 

További információ a https://kbka.org/palyazatok/ oldalon található.

Demonstrátori pályázati felhívás 2020/21/1. félévre

Beadási határidő: 
2020/09/04
Típus: 
hallgatói

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
a 2020/21. tanév I. félévére

Az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kara az Óbudai Egyetem demonstrátori rendszerről szóló szabályzata (az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata III. kötet, az Óbudai Egyetem Hallgatói Követelményrendszerének 4. melléklete) alapján pályázatot hirdet

demonstrátori feladatkör

betöltésére a Terméktervező Intézetben, a 2020/2021. tanév I. félévére.