Nagy sikerű Alumni találkozó a Kutatók éjszakáján!

Az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kara 2023. szeptember 29-én tartotta meg a Kutatók Éjszakája programját. A rendezvényen a kar kutatói és hallgatói számos izgalmas programot kínáltak a látogatóknak, köztük előadásokat, bemutatókat, műhelyfoglalkozásokat és játékos vetélkedőket. A látogatók megismerkedhettek a kar különböző kutatási területeivel, többek között a környezetvédelemmel, a nyomda- és csomagolóiparral és a formatervezéssel. Az érdeklődők kipróbálhatták magukat műhelyfoglalkozásokon és kézműves technikákban, a szabadulószoba program során pedig tesztelhették tudásukat a tudomány különböző területeiről szóló feladatok és kvízek segítségével.

A programok kapcsán Dr. habil. Koltai László kiemelte, hogy a Kutatók Éjszakája program fontos szerepet játszik a tudományos ismeretterjesztésben és a Rejtő Kar népszerűsítésében. Mint fogalmazott: „A rendezvény évek óta lehetőséget ad a Kar kutatóinak és hallgatóinak arra, hogy bemutatkozzanak a nagyközönségnek, és megismertessék munkájukat. A program lebonyolításában munkatársaink mellett a kari HÖK tisztségviselői is komoly szerepet vállalnak.”

Bartha Eszter a Dékáni Hivatal vezetője, a kari rendezvény szervezője az esemény kapcsán elmondta: „Látványos kísérletekkel, izgalmas és inspiráló előadásokkal várjuk az érdeklődőket. Többek között karton sziluettek öltöztetésével, a kreatív divattervező alkotóműhely virtuális kiállításával, tudományos szabadulószobával, nyomatok játékos színellenőrzésével készültek kollégáink az idén is”.

A résztvevők visszajelzése alapján nagy sikere volt a Rejtő Büfének, melyben a kari fizetőeszközzel, a Rejtőkével tudtak fizetni a résztvevők. Ezeket a Rejtőkéket a különböző programokon való részvétellel, majd a programokhoz tartozó kvízek megválaszolásával tudták gyűjteni az érdeklődők.

A Kutatók Éjszakája program mellett a Kar és a Könnyűipari Műszaki Főiskola volt hallgatóinak facebook csoportja is rendezett egy találkozót. Az öregdiákok közül sokan érdeklődtek a programok iránt, többen közülük meghallgatták egykori tanáruk előadását is.

A Rejtő Kar aulája 19 órától helyet adott két koncertnek is, melyek igazán jó hangulatot teremtettek az este folyamán.

A koncertek előtt Dr. habil Koltai László a Kar dékánja rövid beszédében megköszönte a régi diákok megjelenését is, hiszen ez az esemény nagyszerű lehetőséget adott arra, hogy az egykori hallgatók ismét találkozhassanak, és átélhessék régi szép emlékeiket és kicsit részesei lehessenek a mostani egyetemi életnek is.

Az összevont program nagy sikert aratott a látogatók körében. A rendezvényen több mint 300 érdeklődő vett részt, akik megismerhették a Kar kutatóinak és hallgatóinak tudományos munkáját és eredményeit, és felidézhették a főiskolai és egyetemi éveik legszebb emlékeit.


A jelenlegi oldal frissítve: 2024.03.27.