Öregdiákjaink visszaültek az iskolapadba – Újabb sikeres évfolyamtalálkozó volt a Rejtő Karon

Az Óbudai Egyetem Rejtő Kara idén ünnepelte az ötvenedik tanévet. A jubileumi rendezvénysorozathoz számos évfolyam találkozó is kapcsolódott, többek között az egykori bőripari szakos hallgatók öregdiák találkozója is, akik idén ünnepelték diplomájuk átvételének 45. évfordulóját.

Az eseményre számos vendég érkezett, akik közül sokan közel fél évszázada nem találkoztak egymással. Az öregdiákok a kötetlen program során a régi idők szép emlékeiről, a korabeli tanárokról és az egyetemi életről beszélgettek. A főiskolai és kollégiumi emlékek felidézte mellett, az esemény lehetőséget adott az egykori diákok számára, hogy megismerjék egymás életútját, tapasztalatokat cserélhessenek és mesélhessenek mindennapjaikról.

Az eseményen az Óbudai Egyetem vezetői is részt vettek, akik beszédet is tartottak. Dr. habil. Koltai László, a Rejtő Kar dékánja beszédében kiemelte az Egyetem és a Kar sikereit, ismertette az elmúlt évtizedekben lezajlott változásokat és az intézmény jelenlegi fejlesztési terveit.

Az évfolyamtalálkozó lehetőséget adott az egykori diákoknak, hogy nosztalgikus túrát tegyenek a régi előadótermekben és műhelyekben, illetve arra is, hogy megismerjék az új épületeket és az új tanulmányi lehetőségeket.

Egykori hallgatónk és kollégánk Tősér Magdolna, a rendezvény szervezője az eseményt követően úgy fogalmazott: „Köszönjük, hogy felejthetetlenné tették a június 30.-ai osztálytalálkozónkat. Köszönjük kedves fogadtatást, a nosztalgikus érzést keltő előadást a Kar történetéről, valamint az előadótermekben és a műhelyekben tett látogatást. Minden résztvevő nevében köszönöm. „

A résztvevők egyetértettek abban, hogy a 45 éves évfolyam találkozó sikeres volt és szép emlékeket idézett az egykori diákokban, valamint lehetőséget adott számukra, hogy újra átéljék diákéveik egy-egy pillanatát.

Az óbudai egyetem Könnyűipari Kara minden évben számos programot szervez az öregdiákok számára, amelyek lehetővé teszik, hogy újraélvezhessék az egyetemi élet szépségeit és megünnepelhessék egymást. Az esemény kapcsán Bartha Eszter a Dékáni Hivatal vezetője jelezte a résztvevőknek, hogy kialakítás alatt van egy új alumni adatbázis is, amely megkönnyíti majd a jövőben a kapcsolattartás a volt hallgatók és a Kar között.


A jelenlegi oldal frissítve: 2024.03.27.