Kiállítás az Óbudai Egyetem Rejtő Karán – A KORONDI 2:0 projekt lenyűgöző ruhái a Doberdó úti aulában

Az Óbudai Egyetem Rejtő Kara örömmel jelenti be, hogy 2024. június 28-tól kiállítást szervez a Doberdó úti aulában a KORONDI 2:0 – A magyar népművészet modern interpretációja projektben készült ruhákból, amelyen a Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar Terméktervező Intézet hallgatóinak munkái kerülnek bemutatásra.

A projekt, amelyet Dr. Csanák Edit DLA ruházati formatervező művész, a TTI intézetigazgatója vezetett, az Óbudai Egyetem Rejtő Karának magyar és külföldi diákjai közötti együttműködés keretében valósult meg az intézet oktatóinak mentorálásával. A cél a magyar népművészet motívumai és technikái modern interpretációja volt a kortárs divat nyelvezetén keresztül.

A kiállításon a projekt során készült ruhák széles skáláját tekinthetik meg a látogatók, a hagyományos motívumoktól kezdve a merészebb, innovatívabb darabokig.

A kiállított alkotások korábban láthatóak voltak a májusi divatbemutatón, amelynek keretein belül a hallgatók magukon is bemutatták a ruhákat, életre keltve a magyar népművészet örökségét a modern divat kontextusában.

A kiállítás nyitott az egyetem hallgatói és munkatársai, valamint a nagyközönség számára is. A belépés ingyenes.


A jelenlegi oldal frissítve: 2024.07.01.